Toets "Enter" om naar de inhoud te gaan

De Food Feed: koekjes bakken met Juan, knorren bij Pigs & Punch en Bourbon Cocktails maken

Voordat we ons weer storten op nieuwe Food Feeds na onze terugkeer uit Bali nog even een die perfect past bij het het herfstige Hollandse weer. Want: we geven ook een paar recepten weg!

Koekjes bakken met Juan
Wie al bij het Andaz op de koffie is geweest heeft ook vast al die heerlijke huisgemaakte cookies geproefd. Ze zijn de signature koekjes van het hotel en verzonnen door pâtissier van Bluespoon, de Argentijnse Juan. We stonden al eens eerder bij hem in de keuken om ‘gingerbread‘ te maken maar ditmaal ging hij het geheime recept van de heerlijke Bluespoon Cookies met ons delen…Dus stroopten we de mouwen op en gingen we aan het kneden. Het beslag rolden we op in een soort worstvorm verpakt in vershoudfolie zodat we thuis verse koekjes konden afbakken. En ik kan je zeggen: they were a huge success!

Hierbij Juan’s recept van de overheerlijkste koekjes bij de koffie (of thee):

170 g boter op kamertemperatuur
210 g (licht)bruine suiker
1 ei
een paar druppels vanille essence
85 gr tarwebloem
2 gr bakpoeder
een snuf zout
een snuf kaneel
170 gr havermout
70 gr rozijnen
80 gr chocolade chunks
70 gr bruine amandelen
70 gr pecannoten
70 gr walnoten

Bereiding:
Verhit de oven voor op 200 graden.
Mix de boter en (licht)bruine suiker tot een romige massa.
Voeg het ei, de vanille essence toe en roer goed door.
Voeg de tarwebloem, bakpoeder, kaneel en zout toe en vermeng. Voeg vervolgens de havermout, rozijnen en chocolade toe en roer goed door. Als laatste hak je de noten fijn en vermeng je ze in het beslag.
Rol het beslag uit over een bakplaat met bakpapier tot 1 cm dikte. Steek uit met een koekjesvorm of rol het beslag in vershoudfolie tot een worst en snijd steeds de koekjes uit.
Bak de koekjes af in 8 à 10 minuten op 200 graden. (Houd het wel in de gaten en test eerst uit met een paar koekjes want elke oven is anders. In mijn heteluchtoven werkte het bv het beste op 180 graden).

____________________________

Knorren bij Pigs & Punch
Varkensvlees. Je houdt ervan of niet. Je kunt me wegdragen bij een goed bereide pork belly, op de tong smeltende pulled pork of een paar perfecte spare ribs. Jammer dat varkensvlees een beetje ondergewaardeerd wordt en hopelijk brengt Pigs & Punch, net geopend op de Utrechsestraat (waar voorheen Mystique zat) daar verandering in. Want varkensvlees speelt daar de hoofdrol. In combinatie met Punch.

Pigs&Punch punch
Tijdens het previewdiner genoten we van een huisgemaakte ricotta ravioli met olijven, kappers, een saus van gekookt ei en veldsla als amuse. Als voorgerecht eerst een coquille met pork belly, lardo en een crème van doperwten en daarna warmgerookte zalm en inktvis met Vadouvan mayonnaise en rucola. Lekkere gerechtjes allemaal maar waarvan wij vinden dat Pigs & Punch zijn naam eer aan doet, is bij de ‘Pig Out Platter’. Een schaal gevuld met spareribs (jaaaaa!), een pork & pineapple burger, een varkensvlees-venkelworst (mocht iets sappiger), pulled pork en varkenswangetjes (beetje aan de zoute kant). Je kunt er een hele zeebaars en een vega gerecht bestellen, maar dat vind ik eigenlijk de plank mis slaan. Focus alleen op het vlees. Dáár is het om te doen bij deze zaak! Gewoon nose to tail kwalitatief varkensvlees op tafel toveren. Stoer voedsel in een dito interieur en een fijne cocktailbar in de kelder. Het beste excuus om je man eens uit eten te nemen. Van die spareribs ga je namelijk gelukzalig knorren, dus hij vast ook.

Pigs & Punch
Utrechtsestraat 30 A
Amsterdam

Reserveren doe je hier.

___________________________

Bourbon_bottlesGirls love Bourbon bij Sorel’s
Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: ik ben geen whisky-liefhebber. Je zult het me niet zo snel zien drinken en de enkele keren dat ik in een whiskybar heb gehangen was omdat mijn mannelijke vrienden het wel graag lusten en ik derhalve maar aan het bier ging (om toch ‘one of the guys’ te zijn).
Of ik het toch een kans wilde geven vroeg Susam van By Sam.’Het is verwerkt in een cocktail echt lekker’, zei ze. ‘Plus, we maken er een gezellige avond van’. Op naar Sorel’s Bourbon bar bij het Mariott want gezelligheid sla ik nooit af ;) Daarbij daag ik mezelf graag uit en wie weet zou ik nu wel Bourbon lusten?

Ik moet toegeven dat het mij in cocktailvorm inderdaad beter smaakt en helemaal als je er je eigen brouwsel van kunt maken. Met een klein wedstrijdelement (een overnachting in het gerestylede Mariott hotel, in de door Piet Boon ingerichte kamer) werden we natuurlijk bloedfanatiek. De Bourbon inspireerde mij tot een kerstige cocktail met gepureerde bramen die ik best geslaagd vond maar de terechte winnaar was de ‘Rusty Bourbon’ van El (aka Eliane Roest), die daar ook te bestellen is als signature cocktail. Ga daar dus vooral aan de bar hangen, je kunt er gerust ook andere drankjes bestellen en doe er vooral een portie kreeftenbitterballen bij. Gezelligheid gegarandeerd!

Wil je zelf een Bourbon cocktail maken? Toepasselijk voor deze gure weersomstandigheden, hebben we twee recepten voor je:

Sor(r)el’s Bulleit Bourbon

–          6cl Bulleit Bourbon

–          3cl Lemon Juice

–          2cl Hibiscus Syrup

–          1 Egg White

Sweet Stinger

–          4cl Millstone Rye Whiskey

–          3cl Lime Juice

–          2cl Honey Syrup

–          2 Dashes Bitters

–          Top it off with Ginger Beer

Cheers!

Beeld: ©The Digitalistas, Rinze Vegelien (Pigs & Punch foto’s 3,4,5,6), Mariott Amsterdam (Bourbon flessen)
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.