Bluespoon bewijst dat circulaire cocktails de nieuwe hit zijn

Je bent vast wel bekend met het principe ‘nose to tail’. Een steeds vaker voorkomende kreet op menukaarten waarbij wordt gedoeld op het gebruik van het hele dier zodat er geen voedselverspilling is. Een mooi gegeven wat gelukkig ook toepasbaar is op ander gebieden, zoals cocktails.

Bluespoon Bar

Circulaire Cocktails
Green bartending is nog een vrij jong begrip in de cocktailwereld maar bij de Bluespoon Bar van het Andaz hotel geven ze al het goede voorbeeld. Alle leftovers zoals de de bladeren, het sap en schillen van citrusvruchten en overrijp fruit krijgen samen met overgebleven kruiden een tweede leven in een limonade. De limo’s worden weer gebruikt als ingrediënt in de cocktails of als frisse dorstlesser. Een drietal smaken wordt nu gebotteld:  Aardbei-Dragon, Citrus-Bergamot en Gember-Citroengras.

Deze nieuwe, circulaire wijze van cocktails maken doet absoluut niet af aan het uiterlijk of de smaak: ze zijn allemaal even prachtig en by far de lekkerste cocktails die we in tijden hebben geproefd! Barmanager aka Mrs Bluespoon Agnieszka en haar rechterhand head bartender & mixologist Martin Eisma schotelden ons één voor één prachtexemplaren voor. Ook fijn: hier wordt goed naar je geluisterd als je aangeeft wat je lekker vindt. Zo kreeg ik een variant op de Pornstar Martini (ik probeer de platte benaming ervan altijd te negeren want blijft een favoriet op basis van wodka, vanille en passievrucht) die niet alleen een betere naam heeft -Naked in Tahiti- maar ook nog een ‘kick’ door de toevoeging van chili.

S(n)howstopper
We proefden bijna elke cocktail op de kaart (Belsazar’s Blitz, Gimlet’s Odyssey, El Greengo, Not So Old Fashioned, Sticks & Stones, Smoked Manhattan…het cocktailmenu moet je hier beschouwen als een reis) en er is een showstopper die ik niemand wil onthouden: Mrs Bluespoon Blossom in the Snow. Niet voor niets de trots van Martin want iedereen die hem drinkt valt even stil. Ik kan het hier wel gaan omschrijven -zacht, friszoet, romig?- maar dan doe ik deze dessertcocktail tekort.

Bluespoon Bar_Mrs Bluespoon Blossom in the Snow

Dus: wil je een avond van écht goede cocktails genieten die ook nog eens duurzaam zijn klaargemaakt? Haast je dan naar de Bluespoon bar en laat je verrassen.

Bluespoon Bar 
Prinsengracht 587
Amsterdam

Foto’s ©The Digitalistas
More from Karine Bloem

Summer Signature Dish by Mercat’s Chef Boy van der Loop

The best summer isn’t all about good weather… it involves good food!...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.