Toets "Enter" om naar de inhoud te gaan

3x bijzondere diner ervaringen in Amsterdam die je nu kunt boeken

Wil je komende tijd even ‘all out’ met een bijzondere diner-ervaring in onze gezellige hoofdstad? Dan hebben we deze 3 tips voor je:

Serres Séparées bij Mediamatic

Je had ze vast al opgemerkt want ze kwamen op menig website en blog voorbij: de Serres Séparées bij Mediamatic. De door de Corona-maatregelen geïnspireerde uitbreiding op de eigen Grande serre doet ook denken aan de iglo’s van Coppa Club in Londen. Intiem dineren met uitzicht op het IJ. Vind je zo’n kas toch iets te claustrofobisch (bij tropische temperaturen bijvoorbeeld), kun je ook in de Grande Serre dineren.

De gerechten op het plant-based en bijna dagelijks veranderende menu, worden gebaseerd op de lokale en seizoensgebonden beschikbaarheid van ingrediënten van zorgvuldig geselecteerde producenten. Kruiden plukken ze zelf van de eigen Aquaponics tuin en gefermenteerde producten maken ze ook zelf in het Mediamatic Clean Lab.

Een diner in een Serre Séparée kost €110.- voor twee personen. Kom je alleen, dan krijg je aan de deur €45.- korting. Kom je met drie personen, dan betaal je €45.- extra. Voor €220.- zijn er ook extra grote kassen beschikbaar waar je met vier personen kan eten. Een 4-gangen diner in de Grande Serre kost €90.- voor twee personen. Voor beiden opties geldt dat een drink-pairing ter plekke kan worden bijgeboekt. Maaltijden worden geserveerd op lange houten planken, zodat de bediening je kas niet hoeft te betreden.

Boek hier je serre séparée of tafel in de Grande Serre.

Rond de tafel

Er is één plek waar de komende maanden een blik sterrenchefs wordt opengetrokken en dat is in de Gashouder van de Westergasfabriek in Amsterdam. Het concept ‘Rond de tafel’ brengt in juli en augustus ‘s lands topchefs naar onze hoofdstad. Je kunt dus wel spreken van een culinaire sterrenregen. Niemand minder dan Erik van Loo (Parkheuvel Rotterdam), Richard van Oostenbrugge (Restaurant 212), Egon van Hoof (Mos Amsterdam), Soenil Bahadoer (Restaurant de Lindenhof), Wilco Berends (Restaurant de Nederlanden) gaan het dak van de Gashouder eraf koken.

Ook leuk is dat je deze diner-ervaring kunt upgraden met een staycation in het Conscious Hotel op steenworp afstand voor maar €100 inclusief ontbijt.

Een Rond de Tafel lunch kost €55 p.p. en een diner €69,50. Er zijn diverse wijnarrangementen beschikbaar. Door de versoepelde regels vanaf 1 juli kun je tafels van 2 tot 6 personen reserveren.

Felix | 360º

Voor het eerst in de geschiedenis van Felix Meritis, creëert het team van Restaurant Felix een unieke ervaring in de concertzaal. Met waarborging van de 1,5 meter regel, nemen 30 gasten tegelijk deel aan een ’holistisch diner’. Door middel van projectie, licht en audio wordt een exclusieve ervaring neergezet, waar er letterlijk 360 graden om je heen alle zintuigen geprikkeld worden. Het is als een voorstelling, natuurlijk toepasselijk in een concertzaal, maar waar je dan zelf deelgenoot van bent. Een bijzondere ervaring gaat dit zeker worden! Wij waren zelf al lyrisch na het openingsdiner bij Felix, waarvan je hier onze review kunt lezen.

Vanaf 7 juli kun je je van dinsdag tot en met zaterdag onderdompelen in deze 360º diner-ervaring. Inloop is vanaf 19:00 en de experience start om 19:30. Geen shifts dus je kunt lekker blijven zitten. De gerechten van het 5-gangen menu (à €70) blijven een verrassing en wij kunnen je garanderen dat deze zeer aangenaam zijn voor de smaakpapillen. Daar kun je je dus zorgeloos aan overgeven. Voor €45 boek je er een wijnarrangement bij. Dat is een feest kunnen wij je vertellen want sommelier Saskia Smeenk is een topper!

De Felix | 360º boek je makkelijk via de website van het restaurant.

Beeld: Mediamatic, Rond de Tafel, Felix Amsterdam
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.