Toets "Enter" om naar de inhoud te gaan

Mooimakers: CODA voor out of the ordinary beautyspul

Beauty was eens een van de pijlers van de site maar toen ik besloot de inhoud meer te richten op reizen en eten verdween het wat meer naar de achtergrond. Nu er door de Corona-crisis toch een kleine shift heeft plaatsgevonden en self care toch écht belangrijk is voor een gezond en gebalanceerd leven zal ik in de rubriek Mooimakers op z’n tijd persoonlijke favorieten delen. Laten we beginnen bij CODA: voor out of the ordinary beautyspul.

Niche

Wie mij een beetje kent weet dat ik erg goed ga op niche producten en toffe verpakkingen. Mijn Franse roots zorgden er al vroeg voor dat ik bekend raakte met de Pharmacie en bijbehorende producten waar later menig beautyprofessionals- en fanaten bij zouden zweren. Nu zul je mij -behalve voor wat standaard producten als tandpasta en paracetamol- niet zo vaak de reguliere drogist zien binnenlopen. Zodra er nieuwe (ook duurzame) beauty shops in het on- en offline winkellandschap verschijnen moét ik daar even rondsnuffelen.

Cosmetic Drugstore

Het in najaar 2019 geopende CODA is een afkorting van Cosmetic Drugstore. Dit is het geesteskind van creative Barbara Kerseboom. CODA biedt merken die niet op iedere straathoek te vinden zijn, tenzij het design- of cult-classics zijn. Barbara gaat als een ware curator de wereld over om de meest bijzondere en kwalitatief hoogwaardige alternatieven voor alledaagse producten te scouten. Waar mogelijk duurzaam en eco-friendly. En ze is net als wij een sucker voor verpakkingen. Zo zullen de producten van CODA altijd mooi op de badkamerplank (of aanrecht) staan.

Van tandpasta tot tampons

Zoals het een klassieke drogisterij betaamt bevat het assortiment alles van tandpasta tot tampons, van pleisters tot condooms, van skincare tot deo. Maar ook geurkaarsen, niche parfums en zelfs homeopathische supplementen: zolang het maar een hoge cool-factor heeft, gemaakt is door bevlogen ondernemers of met een (upcoming) cult-status.

On- en offline shoppen

Naast een knappe winkel in de Pijp -aan het Gerard Douplein om precies te zijn- kun je ook online shoppen bij CODA én heeft Barbara voor kleine of startende mede-ondernemers #Myvirtualshopsnl bedacht. Middels Facetime of Whatsapp video kun je virtueel shoppen in een fysieke winkel. Met persoonlijke interactie en advies kom je op deze manier zo dicht mogelijk bij een échte winkelervaring.

CODA
Gerard Douplein 12H
Amsterdam

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.