Toets "Enter" om naar de inhoud te gaan

Vluchten vergelijken en je CO2 uitstoot compenseren met FlyGRN

Met familie die in Frankrijk woont, vlieg ik minstens twee keer per jaar, zo niet vaker, naar Nice. Een relatief korte afstand die toch het snelst en het goedkoopst per vliegtuig is. Dat ik door het vliegtuig te pakken niet bepaald CO2-neutraal bezig ben vind ik best kwalijk, dus toen ik las over FlyGRN vond ik direct dat ik daar iets mee moest doen.

Vluchten vergelijker
FlyGRN (spreek uit: Fly Green) is een vliegticket zoekmachine. Daar heb je er inderdaad meer van zoals bijvoorbeeld Skyscanner, Cheaptickets, World Ticket Center, Paperflies etc., maar eentje die tegelijkertijd met het boeken van je vlucht gratis jouw CO2 compenseert had ik nog niet gespot. Bij FlyGRN doen ze dit door de fee die zij van hun partners (o.a. vliegmaatschappijen) ontvangen voor het aanbrengen van jou als nieuwe klant -gedeeltelijk of helemaal- in te zetten voor CO2 compensatie. Hoe hoger de fee die FlyGRN ontvangt, hoe hoger de compensatie. Vind je dat niet voldoende? Zelf tot 100% aanvullen behoort ook tot de mogelijkheden.

Complete pakketreizen en stedentrips kun je ook via FlyGRN boeken. Voor elke €100 die je daaraan uitgeeft wordt er een boom geplant. Reisje, boompje, beestje is ook veel meer van deze tijd ;)

Compenseer alsnog je CO2 uitstoot
Nu had ik net al mijn vlucht naar Nice geboekt maarrr…het goede nieuws is dat ik deze achteraf alsnog kon compenseren. Dat gaat heel simpel door op de site van FlyGRN je bestemming in te voeren. De compensatie wordt berekend en je kunt direct met iDeal het bedrag betalen. In mijn geval kostte 0,31 ton CO2 voor deze vliegreis €2,67 incl. BTW. Zelfs een kop koffie in mijn favoriete koffietent is duurder. Als je bedenkt dat ik daarmee een zonne-energie project in India ondersteun wat niet alleen Indiase huishoudens van stroom voorziet maar ook werkgelegenheid biedt én als voorbeeld kan dienen voor andere, vergelijkbare duurzame projecten aldaar, zijn die paar Euros beter besteed dan aan die kop koffie. Ook al is dit nog maar een klein kiezelsteentje die ik bijdraag, je moet ergens beginnen.

Op de site van deze groene reisvergelijker zul je trouwens ook altijd duurzame alternatieven vinden voor de reis die je op het oog hebt. De keuze blijft natuurlijk aan jou maar een treinreis kan ook heel bijzonder zijn. Zelfs auto- en treinreizen kun je via FlyGRN compenseren. Je kunt de geschatte emissies van jouw autorit of treinreis hier berekenen.

Transparantie
Het voornaamste doel van FlyGRN is om meer transparantie te geven op het gebied van CO2 compensatie. Er heerst bij andere compensatie-diensten nog veel onduidelijkheid over waar het geld heen gaat. Ik wil als consument juist weten wat daarmee gedaan wordt want dat zal mij -en hopelijk anderen- meer triggeren om hier gebruik van te maken. Van FlyGRN kreeg ik netjes binnen enkele minuten een CO2 compensatie certificaat in mijn mail:

Ben jij al bezig met duurzaam reizen? Zo ja, op welke manier? We horen het graag van je!

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met FlyGRN.
Beeld: ©The Digitalistas
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.