Toets "Enter" om naar de inhoud te gaan

Gucci tortellini, anyone?

Dat modemerken zich nogal eens willen storten op andere takken van business weten we inmiddels. Niet zo gek dus dat Gucci ook een zijweg heeft genomen en het horeca-pad bewandelt. Goed getimed -tijdens de internationale modebeurs Pitti Uomo- opende het Italiaanse designerlabel Osteria Gucci in Florence. En het Italiaanse label neemt geen halve maatregelen…

Topchef
Behalve dat zo’n tent er puik uit moet zien weten ze donders goed dat als je verder wilt reiken dan modeminnend publiek de kwaliteit van wat er op het bord ligt minstens zo belangrijk is. Enter: Massimo Bottura. De topchef die met zijn Osteria Francescana (Michelin ***) in de World’s Best 50 prijkt en in het eerste seizoen van Chef’s Table te zien was, bemoeide zich met het menu.

Gucci Tortellini
Gucci Garden, zoals de plek heet, is niet enkel een restaurant. Nee, Gucci blijft ‘fashion’. Het restaurant bevindt zich dan ook in het Gucci Museo, geflankeerd tussen de Piazza della Signoria en Piazza di San Firenze in Florence. Naast het restaurant is er een concept store experience: een creatieve ruimte waar zowel kleding, kunst, video-installatie, accessoires als Gucci erfgoed worden getoond en een bazaar-achtige winkel waar speciaal voor Gucci Garden ontworpen items te koop zijn. Aangezien shoppen hongerig maakt rolt men zo door naar Osteria Gucci waar de dampende borden Gucci tortellini in een romige saus van Parmigiano Reggiano en risotto met paddenstoelen staan te wachten, maar ook gerechten met een conceptuele twist (Taka buns met pork belly. De gerechten kosten maximaal €30, wat voor Gucci -begrippen nog schappelijk is. Als afsluiter (overigens wel geheel tegen de Italiaanse traditie in omdat de Italianen hun koffie ‘s ochtends nuttigen) een espresso of capuccino. Al was het alleen maar voor de suikerklontjes met Gucci logo…

De Gucci Garden betreden kost €8, waarvan de helft van de opbrengst wordt geïnvesteerd in restoratie-projecten verdeeld over de stad Florence.

Gucci Osteria
Piazza della Signoria 10
Firenze, Italia 50122
T:+39.055.7592.7038

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.