Toets "Enter" om naar de inhoud te gaan

December is even stilstaan bij Food Awareness

Elk jaar als de feestdagen aanbreken hoeven wij zelf niet stil te staan of we wel genoeg te eten krijgen. Alleen is dat niet voor iedereen vanzelfsprekend. Omdat we ontzettend boffen met de omstandigheden en het land waar we geboren zijn en het werk wat we doen waardoor we met regelmaat de luxe hebben om uit eten te gaan, willen we juist nu bij jullie, lieve volgers, bewustzijn creëren voor de minder bedeelden. Hier in eigen land en daarbuiten. Daarom vragen we de aandacht voor twee specifieke goede doelen:

Voedselbank Nederland
Wist je dat één op de negen kinderen in Nederland met honger naar school gaat? Omdat er geen geld is voor een fatsoenlijk ontbijt. Of zelfs avondeten. Laat staan een kerstdiner. Dat is schrijnend want eten is een eerste levensbehoefte en daar mag in deze tijd eigenlijk niemand gebrek aan hebben.

Gelukkig bestaat er een organisatie als de voedselbank die arme mensen voorziet in dagelijkse voeding. Zo’n organisatie bestaat echter wel bij de gratie van vrijwilligers en donateurs. Voor het luttele bedrag van €5 kun je een heel gezin al voorzien van een maaltijdbox. Euro’s die je anders zou uitgeven aan een extra fles wijn of een of ander pretentieus gerecht voor bij de kerstdis. Jouw kerst zal er heus niet minder om worden en je kunt er een ander mee helpen. Wij hebben al gedoneerd want we vinden dat iedereen een ‘zalige’ kerst verdient. Doe je mee? Doneren doe je super gemakkelijk met de QR code via de website.

Kerst voor kinderen
Terwijl wij weer een kerstkrans uit de boom plukken om op te peuzelen is kerst voor kinderen aan de andere kant van de wereld een stuk minder feestelijk. Een tijd van samenzijn met het gezin, blijdschap en volle buiken zit er voor hen niet in. Tenzij jij het verschil maakt. Voor €12 kun je via Kerst voor Kinderen, een initiatief van Wereld Kinder Dorpen, deze kinderen onvergetelijke feestdagen bezorgen.

Wereld Dorpen voor Kinderen zet zich jaarlijks in voor meer dan 20.000 kinderen in Brazilië, de Filipijnen, Guatemala, Mexico, Honduras en Zuid-Korea. Ontsnappen aan armoede, dat is de missie van Wereld Dorpen voor Kinderen. Help jij mee om deze kinderen voor het eerst in hun leven een heus feestmaal en een onvergetelijke kerst te geven? ‘Tik’ Wereld Dorpen voor Kinderen dan voor slechts €12,- via de website. Geluk vermenigvuldigt zich immers als je het deelt.

Als dank ontvang je een inspirerend receptenboekje met 9 wereldse recepten, gemaakt door foodfluencers. Kun jij jouw gasten ook eens iets nieuws voorschotelen.

Beeld: ©The Digitalistas (header), de voedselbank, Simone’s kitchen (Pastelitos de Boda)
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.