Toets "Enter" om naar de inhoud te gaan

Free People: voor liefhebbers van een boho chique lifestyle

Een beetje fashionista was al bekend met het boho label Free People, maar wist je dat ze nu ook een winkel in Nederland hebben? In de Amsterdamse 9 straatjes, waar eerder de designerkledingwinkel Van Ravenstein gevestigd was, op de hoek van de Huidenstraat en de Keizersgracht. Daarmee is ook gelijk de eerste Europese winkel een feit.

Kenmerkende esthetiek
Het interieur roept de kenmerkende esthetiek van Free People op, terwijl het de architectonische kenmerken van het oorspronkelijke gebouw respectvol eer aandoet. Zo is de buitenkant van de winkel intact gebleven. Geïnspireerd door de ruwe schoonheid van de natuur, met de nadruk op de handgemaakte en onverwachte texturen en gevonden materialen, bevat het winkelontwerp koperen accenten, handgesneden natuurlijk eiken, glasroze ombre hangers en rozenkwarts.

Het merk
Free People vond haar oorsprong in Philadelphia en groeide uit tot een wereldwijd lifestyle merk dat wordt gedefinieerd door vrouwelijkheid, creativiteit, nieuwsgierigheid en avontuur, met aanbod in unieke kleding, lingerie, schoenen en accessoires. Om uit te breiden binnen het lifestyle-segment heeft FP zich verder ontwikkeld in wellness, fitness, reizen en het cureren van beauty labels.

Selena & co
Hollywood celebs als Selena Gomez, Vanessa Hudgens en Jessica Alba lopen weg met het boho chique merk, evenals onze eigen Romée Strijd die tevens het gezicht van de Nederlandse campagne is. Het is een beetje aan de prijs, dat wel. Al zul je verrast worden door de kwaliteit van de materialen en zijn er voldoende goede basics in de collectie. Wij werden in de winkel verliefd op een faux fur jas, zó zacht! En dat is heus een investment piece die langer dan een paar seizoenen meegaat.

Zelfs het ruime oppervlak van bijna 30o vierkante meter van de winkel kan bij lange na niet al het moois tentoon stellen wat Free People te bieden heeft. Gelukkig biedt de EU website de uitkomst en maakten wij alvast een kleine selectie waar je deze winter pico bello mee voor de dag komt.

Beeld (winkel) © Alexander Sporre Photography
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.