Toets "Enter" om naar de inhoud te gaan

Een echte festivalliefhebber pakt in de winter deze festivals

Ben jij altijd een beetje droevig als het festivalseizoen voorbij is? Na ADE lijkt het altijd een beetje klaar maar niets is minder waar. Er zijn juist een paar festivals die zich niets van de seizoenen aantrekken en bijvoorbeeld alleen in de winter plaatsvinden (Valhalla) of hun concept een winterse draai geven.

Georgie’s garage -UPDATE: dit feest is helaas afgelast

Oh Georgie’s! Wat was het toch leuk afgelopen zomer! Ik vond het zelfs een van de leukste 1-daagse festivals van dit jaar. Omdat Georgie het zelf waarschijnlijk ook zo voelde is er op 17 november een winterse editie bij Georgie’s in de garage. Niet letterlijk z’n garage natuurlijk, je begrijpt dat er voor een rave à la Georgie’s wel iets meer uitgepakt wordt. Waar dat precies is, wordt goed geheim gehouden. Zelfs als je al een ticket hebt weet je nog niet waar je heen gaat…We lazen wel iets over vervoersmiddelen in de trant van ‘de magische pendelbus’, de Transdimensionale Taxi’ of de ‘Balearische Boot’ dus je mag zelf gaan speculeren…

Het belooft wel weer ouderwets Georgie-aanse gezelligheid, waarbij je dient te onthouden: ‘Als je om je heen kijkt is alles gekleurd’. Verdwaal in een chaos van kunst, muziek en creatie. Dus, hebben we een date? En zullen we stiekem samen dansen in Georgie’s Garage?

Meer info en tickets vind je hier.

___________________________

Valhalla

Indoor festivals zo groot als Valhalla kunnen je wellicht een beetje afschrikken maar toch blijft het tof om te zien hoe de Amsterdamse RAI wordt overgenomen door een feestende massa. Tevens een mooie kickstart van de kerstvakantie.

Op 22 december 2018 zal de RAI van 22:30 uur tot 7:00 uur veranderen in een kolkende arena by night. Verwacht kermisattracties, overweldigende decors en uiteraard de welbekende Valhalla circusacts, verdeeld over meerdere grote zalen. Waar alles mogelijk is: van rauw raven tot relaxed chillen. Waar vertier in alles zit, en vaak op het moment dat je het ’t minst verwacht.

Anders dan voorgaande edities programmeert de organisatie niet alleen muziekstijlen als house-, techno- en bigroom maar is hier nu ook hip-hop/urban aan toegevoegd. Zo staan grootheden als Oliver Heldens en Colin Benders naast onder anderen Lil’ Kleine en Broederliefde.

De volledige line-up vind je hier.

____________________________

Nomads – The Winter Oasis

Hou je niet zo van massale feesten, dan is er 22 december een ander alternatief in de vorm van Nomads – Winter Oasis. Ook dit festival komt namelijk met een winterse editie.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Nomads Festival (@nomadsfestival) op

Overdag, vanaf 12:00 uur, kun je je indianentooi verruilen voor een bontmuts en in je berenvel (Nomade hè) richting het Thuishaven-terrein en met de voeten van de vloer op de beats van onder meer Boris Werner, Carlos Valdes, Makossa en Samuel Deep. De volledige line-up vind je in onderstaande video:

Als je nog niet genoeg bent opgewarmd volgt er nog een afterparty. Tickets vind je hier.

______________________________

 

Mystic Winter Garden

Na alle festiviteiten rond kerst en de jaarwisseling hoef je niet gelijk op je lauweren te gaan rusten. Nope. You get up and dance! Mystic Garden is op 2 februari 2019 namelijk terug met een winter wonderland op het oude vertrouwde Thuishaven terrein. Nu zijn we al fan van Thuishaven’s Wintercircus en gaan we met Mystic Garden een tandje harder met het mysterie en de magie…

Onze tickets hebben we al binnen via pre-registratie, alleen over de line-up is nog weinig bekend dus die moeten we je nog even schuldig blijven. Houd in elk geval de Facebookpagina van het event in de gaten voor meer info.

Beeld: ©Niels de Vries /Kirsten van Santen (Valhalla), ©Georgies
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.