Toets "Enter" om naar de inhoud te gaan

De Food Feed: de smaken van Aruba, Freddy’s burger voor puristen en regenboogbao’s bij Happyhappyjoyjoy South

Van tropische sferen naar een burger zonder franje naar een Asian streetfood feest op tafel. Never a dull moment in onze Food Feed!

De smaken van Aruba

Iets nieuws ontdekken? Daar zijn we altijd voor te porren. Vooral als het met eten te maken heeft. Op een druilerige dag werden we warm verwelkomd met zonnige cocktails om kennis te maken met de smaken van Aruba. Voor de gelegenheid was ‘forager’ (ofwel ‘wildplukker’) Frank Kelly ingevlogen. Het Eat Local diner vond plaats bij Pikoteo, waar altijd al een zomers sfeertje hangt, dus de regenbuien waren we gauw vergeten.

Wat is de smaak van Aruba nu eigenlijk? Het is een beetje een smeltkroes van smaken. Een Caraïbische touch en kleurrijke ingrediënten (okra, mango, watermeloen, limoen, pepers) en zoet-zure-spicy combinaties maar ook Zuid-Amerikaanse invloeden vertaald naar zwarte bonen taco’s, ceviche en een goed stuk vlees met chimichurri. De daarbij geserveerde goudgeel (perfect) gebakken frites met parmezaan zijn vast speciaal voor het diner een Europese toevoeging maar daar hoor je ons niet over klagen. Nu zijn we benieuwd wat het happy island nog meer te bieden heeft, dus hopelijk kunnen we daar in een nabije toekomst ter plekke verslag van doen…

Freddy’s burger voor puristen

Je kunt jezelf een purist noemen als je ‘alles graag in zijn meest pure vorm’ wilt houden. Toe te passen op verschillende vlakken, maar tegenwoordig is puristisch zijn een veelvoorkomend gedrag onder foodies. Zo heb je bijvoorbeeld de ‘hamburger-puristen’. Voor deze mensen biedt Freddy’s Bar (de chique bar van De l’Europe) dagelijks om stipt 18:00 uur, tien plekken aan de bar voor het degusteren van de ultieme hamburger. Reserveren is niet mogelijk, hier geldt: first come, first served. Maar dan krijg je wel een perfect serve van een burger.

Nice to Meat ontwikkelde samen met een Amsterdamse advocaat (en hamburgerpurist) en Burgerfanatics & friends de ‘Confidential Burger’. Er werd grondig onderzoek gedaan en de wereld over gevlogen. De beste New Yorkse burger kon toch malser en de LA burger krokanter aan de buitenkant. Uiteindelijk was daar hét recept. Echter blijft dat ‘confidential’. We zullen niet weten of het vlees afkomstig is van de Hollandse MRIJ, Franse Charolais, Australische of Amerikaanse Angus of Japanse Wagyu. Wat we wèl weten is dat deze burger zonder poespas komt want dat heeft ie niet nodig. Puur, grof gemalen rundvlees, dichtgeschroeid op de plancha, op een perfecte burger bun, een ui-ring en een augurk. That’s it. De extra toevoeging mag je drink wise zelf bepalen en kiezen kun je uit een koud biertje, een speciale Ketel One Bloody Mary, een alcoholvrije Nix and Kix, een Dutch Martini of Cuvée Rouge (Freddy’s huiswijn).


Regenboogbao’s bij Happyhappyjoyjoy South

Julius Jasper’s namesake restaurant Julius heeft plaatsgemaakt voor IQ Creative’s immer succesvolle Asian food concept Happyhappyjoyjoy. De derde vestiging alweer (Amsterdam takeover!) en ditmaal in het zuidelijke deel van de stad (Ceintuurbaan). Wij wonen dan wel in West maar we neigen meer naar deze nieuwe locatie dan die op de Bilderdijkstraat, want lekker ruim. De decoratie is uiteraard op één lijn met de andere restaurants, dus te herkennen aan de vrolijke wallpaper, papieren parasols aan het plafond, neonverlichting en velerlei Aziatische props.

Op het menu een flinke keuze aan Asian streetfood; Chinese dimsum, Japanse gyoza en ramen, Indonesische gado gado en rendang, Thaise Tom Kha Kai en Pad Thai, Vietnamese Pho en Bun en vanalles daartussenin. Zoals een regenboog aan bao’s waarvan wij, zoals je begrijpt, elke kleur moesten proeven. Doordeweeks lunchen bij HHJJ South (wat wij hebben gedaan) is best een goede optie. Niet te druk (al is daardoor de zaak ietwat onderbemand/bevrouwd) en de gerechten zijn van hapklaar formaat. Het idee is ook hier dat je veel kunt bestellen om vervolgens met elkaar te delen. Echter vond ik de rendang zo lekker (goed op smaak en romig door de scheut kokosmelk) dat ik die liever helemaal zelf had opgegeten haha! Hebberig much?!

Beeld: © The Digitalistas
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.