Toets "Enter" om naar de inhoud te gaan

ZUID Invites: back 2 back diners op topniveau

De dingen des foodie-levens waar we blij van worden: back 2 back diners op topniveau. Begin juli werden we al verblijd met ZUID invites Wolf Atelier en binnenkort komt er weer een nieuwe editie met restaurant BREDA. We kunnen niet wachten!

ZUID Invites by Richard Way
Maar dus eerst even terug naar het concept en de vorige editie. De chef van restaurant ZUID, Richard Way, nodigt elke maand collega’s uit om een menu samen te koken wat bestaat uit gerechten van ZUID en het gastrestaurant. Een vergelijkbaar idee ken je misschien nog wel van Hoofdstad Brasserie en ‘Alex Invites’, echter werden daar chefs uit het buitenland uitgenodigd en is de voormalig chef Alex Haupt inmiddels bezig zijn eigen restaurant te openen. Wat vooral het leuke is aan zo’n concept is dat het gaat om samenwerkingen op topniveau waarbij de talenten van beider chefs goed uit de verf komen en het gasten zo de kans biedt ook te proeven van een restaurant waar ze bijvoorbeeld nog niet de kans hebben gekregen om te gaan eten.

Tongstrelende tartaar
Chef Michael Wolf heeft naast Wolf Atelier ook Tartaria. De Oostenrijker heeft een liefde voor tartaar en dan niet alleen van vlees maar ook van vis of groenten. Nu waren alle gerechten (ook die van ZUID uiteraard) waanzinnig lekker, echter bij de tartaar van Hamachi Yellowtail Kingfish met sesam, dai dai, groene curry, gin en rettich riep de hele tafel ‘oehhs en aahhs’ uit.
De buikspek met paling, zwezerik en Granny Smith van ZUID was eveneens een hit. Voor het complete menu verwijzen we je graag naar de foto’s.

Maandag is het nieuwe zondag
Normaal is ZUID op maandag gesloten maar voor deze speciale gelegenheden is dit de aangewezen dag. Soms wil je het weekend nog even voortzetten en hoe kun je dat beter doen dan met een diner bereid door topchefs? Juist. Zet maandag 17 september dus alvast in de agenda want dan gaan de jongens van BREDA, Freek van Noortwijk en Guillaume de Beer samen met Richard Way de keuken van ZUID rocken! Een 6-gangen diner heb je al voor €60 p.p. Lust je daar een wijntje bij voor de dorst? Inclusief het speciaal afgestemde wijnarrangement kost het €100 p.p. Reserveer maar snel want je hebt hoe dan ook een culinaire topavond voor de boeg ;)

Wat?
ZUID invites by Richard Way: restaurant BREDA
Waar?
Restaurant ZUID, Stadionweg 320
Amsterdam
Wanneer?
Maandag 17 september, van 18:30 tot 22:30

Meer informatie vind je op de Facebookpagina van het event. Zien we je daar?

Beeld: ©The Digitalistas
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.