Voulez-vous boire du rosé AVEC moi?

Rosé. De meest gedronken wijnvariant in de zomer. De keuze is natuurlijk reuze in rosé-land dus het is vaak lastig kiezen. En vaak neem je een fles mee naar een etentje of borrel en dan is het jammer dat de fles herkenbaar van de Lidl of Aldi is (overigens niks mis met het wijnaanbod aldaar). Hoe leuk is het dan als je een fles goede rosé (Coteaux d’Aix en Provence) kunt geven met een persoonlijke boodschap op het etiket?

AVEC…mij?
De rosé’s van AVEC zijn dan jouw hoop in bange dagen. Want, warempel, we kwamen toch op een goed idee! ‘AVEC’ betekent ‘met’ in het Frans. Dus ja,  je kunt op het etiket de naam schrijven van degene voor wie de fles bedoeld is, maar je kunt ook jouw ‘object of affection’ om verkering vragen via het etiket! Of op date als je nog niet te hard van stapel wilt lopen. Hint mannen, hint!! De simpele tekst ‘Voulez-vous boire du rosé AVEC moi’ voldoet al. Wedden dat je daar succes mee boekt?

Rosé, wit of rood
Bij AVEC hebben ze twee rosé’s waarvan AVEC Rosé No. 3 een typische, subtiele, alom geliefde Coteaux d’Aix-en-Provence rosé is. De wijn bestaat onder andere uit de kenmerkende druiven Cabernet Sauvignon, Syrah, Cinsault en Grenache afkomstig uit de Franse Provence. No3. is rijk en fruitig, ruikt naar bloemen en doet denken aan een schaal met peren en perziken, aardbeien en frambozen, grapefruit en een vleugje peper. Mild en sappig met fijne zuren. Droog maar niet te streng. Een makkelijke wegdrinker noemen we dat altijd. Een allemansvriend. Rosé N0.4 is iets donkerder en voller. Ook witte en rode wijn is verkrijgbaar bij AVEC, mocht je geen liefhebber van rosé zijn.

De wijnen van AVEC zijn verkrijgbaar via Vinites

Zoals altijd geldt met alcohol: geniet maar drink met mate. Santé!

Tags from the story
, ,
More from Karine Bloem

Mooody Moodboard

Manic Monday? Hell no!
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.