Toets "Enter" om naar de inhoud te gaan

Surf’s up met JEEP en Mystic

Of ik mij eens zou wagen aan het surfen? Ik val wel op het type surf boys dus best een reden om het eens zelf eens uit te proberen, ondanks mijn lichte vrees voor hoge golven (trauma-gevalletje van vroegâh). Er is een stoere JEEP gelanceerd, de Compass, dus werd er voor de gelegenheid een middag ‘stoere’ dingen doen georganiseerd met Mystic in Scheveningen.

JEEP_Ka-Manon

Een quasi zomerse dag eind september gingen Manon (van Yourambassadrice, jeweetwel) en ik weer als dolgezellig duo op pad. Eerst stond op het programma de JEEP-in. Zeg maar een drive-in movie, maar dan in de nieuwste JEEP Compass. Want behalve dat de auto geschikt is voor off-road dingen is ie ook rete-comfortabel om gewoon in te hangen en ehh…film te kijken. In dit geval niet zomaar een film, maar ‘Chapter One‘, een documentairefilm over kiteboarders waaronder een aantal jongens van de Mystic-crew. Heel.erg.vet. Weleens iemand zien kiten tussen de tulpenvelden? Dat dus.

JEEP_kitesurfboys

Ondanks de regen die op dat moment besloot te vallen best wel tof om op deze manier een film te kijken. Geheel op z’n Amerikaans kregen we via het autoraam de lunch geserveerd: een burger, een hotdog en patat. Deed ook wonderen voor Manon d’r kater.

Maar ja, toen klaarde het op hè. Niet voordat er even een badass regenboog verscheen. En moesten we gaan kiezen, wat eerst? Cruisen met de JEEP, of gelijk maar de surfplank op? Ik had nog even last van surf-ontwijkend-gedrag en besloot mij eerst nog mentaal voor te bereiden voor wat komen ging tijdens een relaxte rit. Die auto glijdt letterlijk over de weg. Surfen op de snelweg zeg maar. Heerlak!

Bij terugkomst het moment suprême: Ka hees zich in een wetsuit (loeistrak die dingen!), ging die plank op…en verzoop bijna. Nee grapje. Ik vond het stiekem best wel heel erg leuk. Zo leuk dat het misschien wel voor herhaling vatbaar is. Of zal ik de volgende keer maar eens een kitesurfles pakken? To be continued…

Foto’s: ©Carlo te Lintelo voor Jeep, The Digitalistas
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.