Toets "Enter" om naar de inhoud te gaan

Aan welke Airbnb-experience zou jij deelnemen?

Airbnb heeft iets nieuws geïntroduceerd voor zijn gebruikers/gasten. En eigenlijk hadden ze dat al veel eerder moeten doen! Je kunt nu behalve tijdelijk in het huis van een local waar ook ter wereld vertoeven, ook actiever deelnemen aan het lokale leven van een bestemming. Op één plek wordt nu samengebracht waar je verblijft, wat je doet en welke mensen je ontmoet.

Een bestemming anders ervaren
Ik weet niet wat jullie, maar ik vind het heerlijk om van de gebaande paden af te wijken. Toen ik in Parijs een keer in een Airbnb verbleef vond ik het dan ook erg attent dat de eigenaresse van het appartement haar lievelingsadressen met ons had gedeeld. Maar was het niet zelfs leuker geweest om daadwerkelijk met haar op pad te gaan? Ze was zelf mode-ontwerpster en dat ligt natuurlijk volledig in ons straatje. Je leert een stad dan door iemands ogen anders te zien en te ervaren. Hoe fijn als je dezelfde interesses met die persoon deelt! Zelfs als diegene iets heel anders doet kan het heel verfrissend zijn en kun je wellicht nog iets opsteken.

Amsterdam Experiences
Deze extra optie van Airbnb is inmiddels ook in Amsterdam te boeken. Locals bieden een spannende en authentieke mix van activiteiten: van kunst en entertainment tot geschiedenis, natuur en eten. Twee favoriete en veelgeboekte experiences zijn bijvoorbeeld een fietstocht die in het teken staat van verborgen kunst en cultuur en een tour per vintage motorfiets met zijspan waarbij host en motorrijder Douwe je meeneemt langs zeldzame wegen buiten de stad (buiten de Ring is ook een hoop moois!).

Wij kregen een kleine sneak peek van weer andere experiences uit het aanbod in het Canal House van Charlotte. Zelf een fervent reizigster met een alleraardigste optrek aan de gracht. Zij host diners met een oer-Hollands karakter, wat natuurlijk hartstikke interessant is voor internationale gasten die benieuwd zijn naar wat een gemiddelde Hollander zoal op tafel tovert. Dat is voor ons minder relevant dus werden ons een drietal andere experiences gepresenteerd: parfumcomposities geïnspireerd op Amsterdam, bloemensiropen maken (want Nederland = bloemenland) en Amsterdam in illustraties.

Wij (Vivian van The Daily Dutchy en ik) kozen er voor om deel te nemen aan de laatste. Tekenlerares, artiest en galleriehouder Kate is zelf afkomstig uit Ierland maar woont al een kwart eeuw in onze hoofdstad. En iedereen die meer dan 20 jaar in Amsterdam woont mag zich best een local noemen vind ik. Doen ze in New York ook gewoon.
Maar tekenen dus. Dat is ook best ontspannend en het leert je beter naar details om je heen te kijken. Precies het doel, want zo ervaar je de schoonheid van de stad.

AIRBNB-PRINSENGRACHT-17

AMS_SE-39824-3-2

Sociale Impact
Ook het vermelden waard zijn de ‘Social Impact Experiences. Het sluit goed aan bij wat onze geliefde burgermeester, wijlen Eberhard van der Laan bedoelde met ‘Wees lief voor elkaar en voor de stad’. Deze experiences hebben als doel  om non-profit organisaties te ondersteunen bij de financiering en versterking van lokale gemeenschappen. Zo kun je met de experience Plastic Vissen op een plezierige manier onze mooie grachten ontdoen van plastic afval en met Culture Cuisine laat Alaa -Syrische vluchteling en gepassioneerd hobbychef- zijn gasten tijdens een kookworkshop kennismaken met de keuken uit zijn thuisland maar ook uit eerste hand hoort hoe het voor hem is geweest om uit Syrië te moeten vluchten en een nieuw bestaan op te bouwen in Nederland. Het mooie aan dit initiatief is dat het populaire reis- en accommodatieplatform reeds twee maanden na de introductie al het nieuws kon delen dat lokale hosts al meer dan €10.000 hebben opgehaald voor ngo’s in de stad.

Meer Airbnb-experiences vind je hier. Voor welke experience zou jij kiezen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.