Eerste banket boetiek in Parijs

Maar in Parijs heb je toch al heel veel banketbakkers, ofwel pâtisseries? Klopt. Dit concept hadden ze alleen nog niet.

De net geopende boetiek ‘Fou de Pâtisserie‘ krijgt dagelijks de mooiste lekkernijen van bekende pâtissiers geleverd. Niet elke banketbakker heeft namelijk zijn eigen winkel, veel pâtissiers werken bijvoorbeeld voor sterrenrestaurants of luxe hotels. Hun prachtige baksels zullen nu ook eindelijk voor een groter publiek verkrijgbaar zijn.

Banket-boetiek3

Het idee komt uit de koker van twee dames, Julie Mathieu en Muriel Tallandier, die sinds 2013 het gelijknamige tweemaandelijkse magazine bestieren. De boetiek/concept store is eigenlijk een fysieke extensie van het magazine: de pâtisseries komen tot leven. Een andere reden is dat volgens Mathieu ‘weinig Parijzenaars bereid zijn om naar de andere kant van de stad af te reizen om bijzondere pâtisseries te kopen’. De banket boetiek is centraal gelegen en daarmee toegankelijker dan bijvoorbeeld de pâtisserie van Olivier Haustraete aan de Rive Gauche.

Banket-boetiek4

De twee hebben hun netwerk ingezet en zijn een samenwerking aangegaan met zes bekende namen uit de pâtisserie-wereld, waaronder L’Éclair de Génie’s Christophe Adam en de befaamde Pierre Hermé. Het aanbod bestaat uit signature creaties en limited editions van de pâtissiers, variërend van gebak tot chocola.

Er zullen ook weekend specials worden verkocht in de banket boetiek, en pop-up evenementen met een specifiek thema worden georganiseerd. Een gebakje van de banket boetiek gaat vanaf €5,90 over de toonbank.

Fou de Pâtisserie
45, Rue Montorgeuil
75002, Paris
Open: di-vr van 11:00 tot 20:00
za: 9:30 tot 20:00, zo: 9:30 tot 13:30

Bron en beeld: New York Times Magazine en Les Echos

 

More from Karine Bloem

Chanel: Where Beauty Begins

Are you the kind of busy woman that runs around every day...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.