Toets "Enter" om naar de inhoud te gaan

Binnenste buiten kamperen bij Outside Inn

Ben je er zo één die nog nooit gekampeerd heeft maar er wel aan wil proeven? Of het wel graag doet maar liever niet met kans op stortbuien of een nacht koukleumen? Dan ga je Outside Inn helemaal leuk vinden! Want daar kampeer je namelijk binnen.

Corona-proof glamperen

Het is allemaal maar behelpen dit jaar en we zoeken naar alle mogelijke opties om de sjeu aan ons leven weer een beetje toe te voegen. Wel veilig, dus laten we bij het belangrijkste beginnen: glamperen bij Outside Inn is volledig Corona-proof. Er is een gigantisch luchtzuiveringssysteem op het dak geïnstalleerd en het is er met 1000 m2 ruim genoeg om afstand van elkaar te houden.

Vintage caravan, pipowagen of strandhuis?

Eigenaar en beheerder Willem Megens verbouwt eigenhandig het interieur van de caravans en de huisjes. De keuze van de accommodaties is dan ook gevarieerd; je kunt lekker knus tegen elkaar aan kruipen in een (in ere herstelde) vintage caravan inclusief bloemetjesgordijn, met de kids op denkbeeldig circus-avontuur in een pipowagen of je zet een zomerse playlist aan op je koptelefoon en waant je met de voeten in het zand voor een strandhuisje even op zonvakantie. En dat dus allemaal met een dak boven je hoofd.

Geen pleerol onder je arm

Eigenlijk heb je hier alle geneugten van het ouderwetse kamperen, want het kilometers meesleuren van de hut (caravan) en jezelf met de pleerol onder je arm naar zo’n ongezellige tl-verlichte wasruimte slepen hoeft hier niet. Het sanitair is gloednieuw, brandschoon én warm, dus over een bevroren bips hoef je je ook geen zorgen te maken. Je komt aan, checkt in bij de receptie bij een goedlachse Willem en het indoor glamperen kan beginnen.

 

En het eten dan?

Het idee is dat gasten van de indoor glamping er alleen komen om te overnachten en er verder in de stad eropuit gaan voor borrel en diner. Het sluiten van de horeca en de locatie van Outside Inn net buiten de stad maakt dat natuurlijk lastig, dus kan de Bourgondische glampeerder nu ook gaan voor een culinair arrangement! Gasten kunnen kiezen uit een 3-gangen vlees, vis of vegetarisch menu dat geleverd wordt door een cateringbedrijf. Want: “Niet hoeven af te wassen, ook dat is glamping”, aldus Megens.

Wij kwamen einde zomer een nacht proefslapen in een strandhuisje bij Outside Inn en we vonden het echt heel leuk! Moet je nagaan dat dit na de crisis alleen maar nóg leuker gaat worden. Er gingen al allemaal creatieve plannen over de picknicktafel voor  post-corona activiteiten en festiviteiten, maar zeker voor nu help je Willem er in ieder geval mee om even een nacht of twee een caravan (of gepimpte Renault bestelbus wanneer deze af is) in te duiken ;)

Outside Inn
Ellermanstraat 31
Amsterdam

 

Beeld © The Digitalistas en Outside Inn (diner)

 

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.