Toets "Enter" om naar de inhoud te gaan

#hotellife: compact comfortabel slapen bij YOTEL

De hotels van de toekomst zorgen er voor dat compacte kamers van alle comfort zijn voorzien. Nieuwkomer YOTEL is daar een goed voorbeeld van. Wij namen de #hotellife proef op de som.

Europese city hotels

YOTEL is een wereldwijd hotelconcept waarvan de tweede Europese vestiging (de eerste opende in Edinburgh) van het city hotel zich in Amsterdam-Noord bevindt op een handige plek tussen Buiksloterweg en NDSM in, aan de oever van het Tolhuis-kanaal. (Update: YOTEL  Glasgow en Londen zijn begin 2020 geopend en Porto is vanaf maart 2021 te boeken.)

In- en uitzoomend bed
Kamers worden in dit duurzame en tech savvy hotel ‘cabins’ genoemd. Ze zijn compact en comfortabel; meer heb je ook niet nodig. Het in- en uitzoomende bed van Smartbed™ is een handige vondst want ruimtebesparend. Het toilet en de regendouche zijn door een wand gescheiden (altijd fijn) en voorzien van een designradiator. Er is een klapstoel handig opgevouwen aan de zijkant van het bed en je kunt een lade uit het nachtkastje als tafelblad gebruiken.

In de kamer zijn verder een wasbak, een föhn, een strijkijzer- en plank. Waar wij altijd gevoelig voor zijn: leuke details. Zo staan er op de stofzakken van de föhn en het strijkijzer grappige teksten: ‘Love is in the (H)air’ en ‘Oh, the Iron(y)’. Je zult ook strategisch geplaatst een flesopener vinden met de tekst: ‘Cheers’.

Sfeerlicht
Met het touchscreen aan de wand kun je via het draaiwiel jouw gewenste kleur sfeerlicht kiezen. Een soort ingebouwde ambi-light dus. Het geeft de overwegend wit ingerichte kamer nog een extra futuristisch tintje.
De HD Smart TV’s zijn tevens voorzien van Chromecast. Kun je lekker verder met je Netflix-serie maar dan mét thuisbios feel.

Duurzaam

Vanuit het raam van mijn kamer had ik onder andere uitzicht op de zonnepanelen op het dak. Daarnaast profiteert het hotel van een uniek watersysteem dat water verzamelt, opslaat, filtert en recycled en maakt het ook gebruik van energiebesparende LED-verlichting en sensoren om ervoor te zorgen dat niets aan blijft als het niet wordt gebruikt. Als je als gast met je elektrische bolide arriveert, kun je het voertuig opladen bij één van de 10 oplaadpunten van het hotel. Ook fijn!

‘KOMYUNITI’
De klassieke hotellobby heeft in de meeste moderne hotels tegenwoordig plaatsgemaakt voor een gemeenschappelijke ruimte. Bij YOTEL heet het middelpunt van het hotel KOMYUNITI. De ruimte is de hele dag toegankelijk en komt uit op een gigantisch terras aan het water. In het lichte en ruim opgezette restaurant en de bar worden uitgebreide en kleinere gerechten geserveerd (zelfs met een drone!), van snacks tot sharing dishes, allemaal voorzien van ingrediënten afkomstig van lokale partners. Koffiebrander Workshop Coffee levert de koffie en wordt elk seizoen speciaal voor YOTEL geselecteerd. Zowel gasten als buurtbewoners zijn welkom om bij KOMYUNITI te komen werken en te relaxen.

YOTEL Extra’s
Wat biedt YOTEL nog meer? Onder andere tijdbesparende zelfbedieningskiosken in luchthaven-stijl, een moderne fitnessruimte die 24/7 geopend is, fiets- en e-fietsverhuur en ruimte voor het aanmeren van boten aan het terras. Ook worden er events georganiseerd die variëren van yogales en hardlooptrainingen tot filmvertoningen onder de sterren in de knusse openluchtbioscoop.

Kortom: Amsterdam-Noord is een prettige plek rijker. Je kunt vrienden of familie die je in Amsterdam komen bezoeken met een gerust hart naar de overkant van het IJ sturen. Boeken doe je hier!

YOTEL
Asterweg 27-37
Amsterdam

Beeld: © Ashkan Mortezapour Photography, The Digitalistas (details)
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.