Toets "Enter" om naar de inhoud te gaan

De Food Feed: brunchend en bubbelend de winter inluiden

De bladeren liggen inmiddels voltallig op de grond in plaats van in fifty shades of oker aan de bomen te hangen, de wind is koud en guur, maar….als die zon zich laat zien bewegen we ons als de wiedeweerga naar buiten. Voordat het officieel winter is en de kerstige activiteiten ons om de oren vliegen, in deze Food Feed een paar tips om brunchend en bubbelend de winter in te luiden.

Tel Aviv style brunch bij NENI

Een veelgestelde vraag is:”Weet jij waar we met familie of een grotere groep op zondag kunnen brunchen. Met genoeg vega opties en parkeergelegenheid?” Ons antwoord: NENI!
In de voormalige Citroën garage is er een zee aan ruimte waardoor je lekker met een grote groep aan een tafel kunt schuiven en de Israëlische keuken biedt voldoende vega opties. Die romige hummus en popcorn falafel met gember/limoen tahini dip zijn to die for

Begin eerst met een signature cocktail (of mocktail) bij de Lemon Man Bar en beweeg je dan langzaam richting het restaurant. Kies een tafel -een ronde, een lange tafel of een romantische booth als je met je geliefde gaat- en maak je op voor een tafel vol lekkers: eerst allemaal mezze, daarna kies je je hoofdgerecht -onze favorieten zijn de Jerusalem plate met gegrilde kip en de Shakshuka- en je besluit met een drietal desserts.
Al het brood wordt versgebakken en komt rechtstreeks van de NENI Deli. Vergeet niet om voor je vertrekt nog een Babka mee te nemen voor thuis!

Het weekend brunchmenu kost €32,50 p.p.

NENI
Stadionplein 8
Amsterdam

Het romigste plantaardige dessert ooit bij Factory Girl

Dat Berlijn een van mijn favoriete Europese steden is kan niemand ontgaan zijn. Tijdens één van mijn leukste bezoeken waarbij ik met een vriendin de stad al etend en feestend ontdekte, stuitten we toen op Factory Girl. Het zat op een steenworp afstand van ons hotel en we waren er al een paar keer voorbij gelopen. Er stond iets op de pui met ‘Coco Anjéla’ en dat wekte onze nieuwsgierigheid. Het bleek een volledig plantaardig dessert.

De plantaardige crème die als basis dient, wordt gezoet met vanille extract en een vleugje kokossuiker. ‘Coco Anjéla’ is bij Factory Girl in heel veel verschillende smaken verkrijgbaar. Populair is de pistache karamel chocolade, maar welke je ook zeker niet mag overslaan zijn: de klassieker banaan met chocolade, framboos met chocolade, Pumpkin spice en appel met kaneel. Voor wie van avontuurlijkere smaken houdt, zijn ook rum, matcha of avocado verkrijgbaar.

Inmiddels is Factory Girl geopend in ons eigen stadje! Eigenaresse Sofia Sözen beschouwt Amsterdam als haar tweede thuis en opende een filiaal in de Saenredamstraat. De lichte en modern ingerichte zaak biedt plaats aan zo’n 75 good food liefhebbers. Het gevarieerde menu bestaat uit zoete en hartige (non)-guilty gerechten zoals: gepocheerd ei met bacon of bresaola, avocado, Parmezaanse kaas en gekarameliseerde rode ui of een vegetarische bruschetta met hummus, avocado en bieten spread. Ieder gerecht is aan te vullen met passende extra’s zoals cherrytomaat, gegrilde halloumi en zalm.

Factory Girl
Saenredamstraat 32
Amsterdam

 

Bubbelend de winter inluiden bij Fête du Champagne

Je kunt uiteraard tot de feestdagen wachten om aan de bubbels te gaan. Of niet. De winter kun je ook bubbelend inluiden bij de wintereditie van Fête du Champagne! De eerste editie afgelopen zomer bleek zo’n succes dat het festival nu in een feestelijke winterjas wordt gestoken.

Drie dagen lang kunnen de bezoekers verdwalen in alles wat met Champagne, Crémant en wijn te maken heeft. De Amsterdamse Zuiveringshal wordt omgetoverd tot een Frans, boers en bovenal romantisch sprookje met een winterse twist. Speciaal voor deze feestelijke editie kunnen bezoekers hun inkopen voor de feestdagen tegen speciale eindejaars prijzen doen. Extra fijn: de Champagnes worden thuis geleverd!

Fête du Champagne wintereditie
29 november – 1 december 2019
Zuiveringshal, Westergas
Amsterdam

Tickets voor Fête du Champagne kosten €15,- per stuk, inclusief een glas mousserende wijn. Het coupe glas mag je mee naar huis nemen.

Beeld: © The Digitalistas, Factory Girl, Unsplash
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.