Toets "Enter" om naar de inhoud te gaan

De Food Feed: luxe thee van Blacktail, Tel Aviv streetfood bij Bardak en knabbelen van kreeft bij 5&33

Toe aan een smakelijke break? Lees dan in deze kakelverse Food Feed waar we afgelopen tijd aanschoven en voor de must-knows op het gebied van eten & drinken:

Luxe thee van Blacktail

Ben jij een theeleut? Vergeet dan alle thee die je tot nu hebt gedronken en maak kennis met Blacktail. Uitzonderlijke theesoorten en kruideninfusies die door de ambitieuze ondernemer Sotiris Evstratiades en ‘s werelds beste teatenders zijn gevangen in een mysterieuze zwarte en gouden cilinderverpakking.

Waarom zijn de theesoorten en kruideninfusies van Blacktail zo bijzonder? Omdat ze afkomstig zijn van exclusieve, vaak zelfs verborgen, kleinschalige plantages die soms maar 100 kilo thee per jaar produceren. Blacktail’s theesoorten bevatten geen toevoegingen of kunstmatige aroma’s – enkel ’s werelds meest verfijnde planten en kruiden.

Grieks wonderkruid
Ondanks dat ik tegenwoordig meer koffie drink, blijf ik een sucker voor mooie thee en vooral kruideninfusies. Blacktail’s Magic Mountain kruideninfusie heeft dan ook mijn hart gestolen. Op de Mount Olympus in Griekenland groeit een kruid met de aroma’s van honing, salie, munt en citroengras. Laat 2 gram daarvan 4 minuten trekken op 95º celcius en je hebt een zalige kop kruidenthee die ook nog eens gezondheidsvoordelen met zich meebrengt. Het versterkt het immuunsysteem en voorkomt allergieën, griep en verkoudheid. Ik moet zeggen dat ik er bij een sluimerende verkoudheid een paar koppen van heb gedronken en ik knapte er echt van op. Maar ja, ik geloof dan ook in de kracht van wat de natuur ons te bieden heeft.

Overigens zijn alle theesoorten en kruideninfusies van Blacktail de moeite waard. We hebben een selectie voorgeproefd en zelfs rooibos -wat doorgaans niet mijn favoriet is- vond ik lekker.
Blacktail thee wordt onder meer geschonken in geselecteerde horecazaken waaronder: De Resident in Den Haag, Maita in Haarlem en Le Garage, Holland Casino, Mr. Sam Asian Bistro en het onlangs geopende The Food Department in Amsterdam.
Voor thuis kun je de thee bestellen in de online shop op www.blacktailworld.com

Tel Aviv streetfood bij Bardak

Bij de opening van Bardak zo’n jaartje geleden werd ons de Tel Aviv streetfood geïntroduceerd. Nu zijn we al liefhebbers van Meditterane/Midden-Oosterse snacks en waren we sindsdien benieuwd hoe een hele avond toeven bij Bardak zou zijn. Contributor Shirley en ik togen op een dinsdagavond naar het zaakje op de Ferdinand Bol en werden ondergedompeld in een levendige sfeer. Het zat er nokje vol met groepjes vriendinnen, toeristen, hongerige locals en stelletjes. Het creëert dezelfde reuring die je waarschijnlijk op straat in Tel Aviv ook tegenkomt.

To share
We namen plaats aan een hoge tafel in een hoek en kozen een stuk of zes gerechten om te delen. Pitabrood met dips (Sfiha), gegrilde okra, Arais, kippenlever spiesjes, gebrande aubergine, paddenstoelen shoarma (een gerecht waar zelfs een verstokte vleeseter blij van wordt!) en sloten af met de Kanafeh. Dit dessert van kataifi gevuld met schapenkaas en ricotta en besprenkeld met honing en pistachenoten is altijd een succesnummer als je het mij vraagt.

Als je bij Bardak bent is het zonde geen cocktail te nemen (er staan ook een drietal mocktails op de kaart als je liever alcoholvrij wilt) dus kozen we allebei de Solero Sour. Alles wat klinkt als een zonovergoten vakantie en in dit geval een Solero ijsje doet het bij mij meestal wel goed. Bovendien deden de ingrediënten van deze cocktail mij denken aan twee van mijn lievelingscocktails en bleek het inderdaad een winning mix te zijn om de avond mee te starten.

Het enige minpuntje was dat we hard moesten praten om elkaar boven de muziek te kunnen verstaan. Als je een avond wilt bijkletsen is het wellicht slim om een iets rustiger plekje te kiezen, verder weg van de box waar de muziek uit schalt. Bardak is in ieder geval de ideale plek als je zin hebt in fierce cocktails, streetlike rumoer en smaakvolle happen.

Knabbelen van kreeft bij 5&33

Bij 5&33 zetten ze graag seizoensingrediënten in het zonnetje door er speciale menu’s omheen te maken. Er is al de welbekende Truffle Tuesday en op donderdag kun je je tegoed doen aan kreeft op Lobster Thursday.
Voor €35 per persoon krijg je een voor- en hoofdgerecht (pasta) met kreeft, plus een glas champagne.  Een makkelijke, gezellige en bovenal smakelijke optie als je eens geen zin hebt om te koken of alvast op donderdag het weekend in wilt luiden.

Reserveren doe je hier.

Beeld: ©Blacktail, Bardak, The Digitalistas
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.