Toets "Enter" om naar de inhoud te gaan

Vaderdag: to give & to do

Good ol’ Vaderdag staat weer voor de deur en je breekt alweer je kop over wat je die pa (of eenieder die jij als vaderfiguur beschouwt) van je nu weer moet geven. Je kunt trouwens ook gewoon iets leuks met hem gaan doen. Hierbij een paar suggesties voor beide opties en voor het gemak onderverdeeld in twee type vaders (lekker cliché in een hokje geplaatst, we know, maar combinaties zijn uiteraard mogelijk):

Classy Vader?
TO DO:
Big in Japan
Houd je vader ook van de Japanse keuken? IZAKAYA is de perfecte hotspot en een gerespecteerde culinaire naam in de scene van Amsterdam om je vader mee te nemen voor een extravagante lunch. Het innovatieve restaurant is gelegen aan de Albert Cuypstraat in de Pijp. Naast de specialiteiten op de traditionele Robata grill, serveert IZAKAYA ook Sakana – verschillende kleine gerechten – en gerechtjes van de Hibachi Fire Bowl, een Japanse hot plate op houtskool. Ook heeft het een heerlijk terras waar je de hele dag van de zon kan genieten. Kortom een perfecte uitvalbasis om je vader eens goed een middagje te verwennen. Reserveer nu jouw tafel via info@izakaya-amsterdam.com of 020 3053090.

Rosé All Day on Sunday bij Jansz.
De eerste en derde zondag van de maanden juni, juli en augustus staan bij Jansz. in het teken van ‘MiP Rosé All Day’. Komt dat even goed uit dat Vaderdag op zondag 17 juni valt!  Executive Chef Jeroen Robberegt heeft voor Jansz. Rosé Sundays de reguliere lunchkaart aangevuld met passende specials zoals gerookte zalm op eiersalade, gegrilde kreeft met sinaasappelmayonaise en Côte de Veau met hasselback aardappel van de Big Green Egg Barbecue.
Heerlijk genieten van deze Côtes de Provence rosé mét uitzicht over de grachten -te bestellen per glas, fles of per magnum.

Klik hier>>> voor het event.

VinkiBeach by The Harbour Club Vinkeveen
Decadent strandhangen maar dichtbij huis. Een voorwaarde is wel dat de zon zich laat zien, maar dan kun je ook all out op dit aangelegde strand van The Harbour Club in Vinkeveen. Eerst een rondje varen over de plassen en dan met het zand tussen de tenen aan de bubbels en BBQ.


TO GIVE:
Acqua di Parma Blu Mediterraneo
Moet je pa nog even wachten tot hij met pensioen is maar droomt hij nu al van z’n oude dag met moeders aan de Italiaanse kust? Of vind je gewoon dat hij zichzelf wat Italiaanse allure mag aanmeten? (een maatpak valt nog even buiten budget) Dan maak je hem vast blij met de zomerse geuren van Acqua di Parma Blu Mediterraneo -Arancia di Capri, Mandorlo di Sicilia, Fico di Amalfi, Mirto di Panarea, Bergamotto di Calabria, Ginepro di Sardegna, Cedo di Taormina en Chinotto di Liguria- die nu ook verkrijgbaar zijn in 30 ml flacons of een set van drie.

www.acquadiparma.com

Castor Fedora hoed van Brixton
Een beetje chique flaneren aan de Amalfikust of de Côte d’Azur (of ander Mediterraan oord) gaat wel gepaard met een bijpassende look. Een rieten hoed geeft de nodige ‘je ne sais quoi’ (moeders refereert nog vaak aan Rik Felderhof’s nonchalante St Tropez chic look ten tijde van Villa Felderhof). Dit exemplaar van Brixton zal vast en zeker ook jouw pa niet misstaan.

RENARD Elite croco watch
Ook een vos die z’n streken niet verliest moet bij de tijd blijven. De altijd gesoigneerde charmeur dat hij is! Laten we wel wezen: van een kekke klok is nog geen man slechter geworden en de fraaie horloges van dit uit Amsterdam afkomstige horlogemerk zijn ook nog eens betaalbaar. Zo kost deze Elite Black Gold Black Croco maar €149

www.renardwatches.com

________________________________________________

Burgers, bier en whiskey daddy?
TO DO:
Cheesy Fathers bij C Amsterdam 
Verwen jouw favoriete man op zondag 17 juni met een whisky & kaasproeverij. Vanaf 15.00 uur serveert Restaurant C een uitgebreide selectie van kazen met deskundige uitleg door een expert en – niet geheel onbelangrijk – de perfecte whisky match. Mocht je jouw vader nog iets extra’s verdienen kan je dit vooraf combineren met de Celsius Sunday Lunch.

Klik hier>>> voor het event.

4x Vaderdag burgers
•Boys will be boys! Trakteer je vader op deze speciale zondag in juni op een van de stoere burgers en een heerlijk bijpassende Affligem Blond bij Vondelpark3 of Strandzuid. Neem je pa mee en geniet lekker in het zonnetje op het terras van een goed vader-dochter/zoon gesprek en natuurlijk burgers met bier!

•Geef dit jaar je vader een vaderdag om nooit te vergeten bij BAUT. In samenwerking met Two Chefs Brewing serveert BAUT op zondag 17 juni een 4-gangen lunch met (speciaal) bierpairing. Daarnaast kan je de WK-wedstrijd Duitsland-Mexico op groot scherm volgen. Dus start de ultieme Forever-BAUT-vaderdagtraditie en scoor een plek voor jou en je pa!

•Op Vaderdag wil je niets anders dan je vader in het zonnetje zetten. Daarom is ZUID zondag 17 juni de hele dag geopend voor een heerlijke brunch – tot 16 uur dus uitslapen is toegestaan – of kom langs voor een gezellige borrel. Trakteer je vader op een geniale ‘Vaderdagburger’ en ijskoud pilsje of pak uit met een 3-,4- of 5-gangen diner met wijnarrangement. Gegarandeerd een blije vader.

•Speciaal voor Vaderdag komt THE BUTCHER op zondag 17 juni met een speciale burger voor de échte daddy’s: The Big Daddy. Deze burger is dubbel zo groot als normaal en bevat 500 gram (!) Aberdeen Angus beef, Edam kaas, sla, tomaat, bacon, BBQ saus en gegrilde ui. Durf jij hem met je vader aan?

Foodballen in de Foodhallen
Ondanks dat Nederland wéér niet gekwalificeerd is voor het WK vonden ze dat er bij de Foodhallen alsnog van 14 juni t/m 15 juli WK-feest gevierd mag worden. Aanstaande zondag zal een sport-en speldag georganiseerd worden waar jij met je hele (vrienden of vaders) team aan mee kan doen. Het team dat het het verst schopt in de spellen & pub quiz, wint daarbij de enige echte Foodhallen shirts & hoodies, een verzorgde derde helft in het sportcafé én een ere plek op de Wall of Fame. Score!

Klik hier >>>voor het event.

TO GIVE:
Heineken® waterproof coolbag
Welke pa wordt hier nou niet blij van! Bier en iets om zijn koude pils (in stijl) in te vervoeren. Door weer en wind. De rugzak is comfortabel te dragen en met een handvat in de vorm van een opener til je de Heineken Coolbag gemakkelijk op én kun je ook nog ijskoude biertjes openen. Want zeg nu zelf: bier is ijskoud toch het allerlekkerst.
De Coolbag is vanaf 11 juni verkrijgbaar in de supermarkt bij aankoop van een Heineken 8-pack 25cl blik voor €9,99

 

Whiskey fles van Ardberg
Misschien wel het meest mysterieuze en stoere whiskymerk, Ardbeg, wordt al meer dan 200 jaar gemaakt op een afgelegen eiland aan de Schotse kust. Gelukkig houden de eilanders dit gouden levenswater niet alleen voor zichzelf, maar kan je je vader hier ook mee verblijden deze Vaderdag. De ultieme klassieker is de Ardbeg: Ten Years Old. Deze veelbekroonde whisky is favoriet bij velen door de perfecte balans tussen rook en natuurlijke fruitige zoetigheid. Lekker stoer, maar diep van binnen ook een beetje zoet. Net als papa. Ardbeg: Ten Years Old is verkrijgbaar voor een adviesprijs van €49,99

Gibson gitaar voor een ‘Rockin’ dad’
Op een of andere manier associëren we vaders die van burgers, bier en whisky houden ook met muziek. Is jouw vader een onderkend muzikaal genie en vind je dat ie nu eens een fatsoenlijke gitaar mag bespelen? Comes in de klassieke Gibson Les Paul in coole zwarte uitvoering:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.