Toets "Enter" om naar de inhoud te gaan

Schaatskoorts? Ga naar de Coolste Baan van Nederland!

Sinds de gouden plakken voor de Nederlandse schaatsploeg in Pyeongchang om de oren vliegen heb jij vast ook de schaatskoorts te pakken. Tel daar een aangekondigde Siberische kou in ons kikkerland bij op en je hebt de perfecte omstandigheden om wat rondjes over het ijs te glijden.

Je bent je eigen Olympische schaatsheld
Het Olympisch Stadion in Amsterdam is t/m 28 februari dé plek om jouw aangeboren schaatstalent op de proef te nemen. Alles wat je nodig hebt is daar aanwezig: entertainment in de vorm van een stukje schaatsgeschiedenis, een 360 booth van Samsung en een foto-wall met kampioenenpodium om je vrienden de ogen mee uit te steken. Je kunt er zowel schaatsen huren als schaatsles krijgen. Ook aan de hongerige en dorstige mensch is gedacht want je vindt bij de Coolste Baan van Nederland ‘Loetje on Ice’, voor als je even uitgebreid de alom bekende biefstuk wilt eten, en een ‘La Place’ voor een snelle, gezonde snack zoals een smoothie. Wij laafden ons uiteraard aan de biefstuk en gehaktbal….

Er zijn drie schaatsbanen: de oefenbaan (heus niet alleen voor de kids ;)), een binnenbaan (330 m) en een grote baan. Voor de nog ongeoefende schaatser zijn er op de binnenbaan high tech stoelen waarmee je de instructies van Sven Kramer kunt volgen om stabiel op het ijs te kunnen blijven. Sven reed de baan trouwens eerst nog samen met Rintje Ritsma in alvorens deze open ging, dus hij is sowieso door deze mannen goedgekeurd.

The Daily Dutchy x The Digitalistas schaatsvlog
Vivian van The Daily Dutchy en ik keurden de Coolste Baan van Nederland ook goed. We maakten er zelfs een mini-vlog. De laatste keer dat ik had geschaatst was alweer een paar jaar geleden op het Museumplein. Niet echt een baan waar je op je schaats-skills kunt oefenen, nee, daar is een profi baan voor nodig. Toen ik klein was, het elke winter -10 was en ik veel op de slootjes schaatste bleek ik over enig talent te beschikken. Tijd om uit te vinden of ik het verleerd was of niet. Bekijk het resulaat maar in onderstaande video:

Behalve de recreatieve schaatsers zijn bedrijven ook welkom bij de CBVNL: er worden schaats- en curling clinics georganiseerd en er zijn verschillende hospitality ruimtes ingericht en arrangementen te boeken. Op het programma kun je per dag kijken wanneer je tijdens het schaatsen ook de schaatswedstrijden van de Olympische Spelen kunt kijken.

Tot en met 28 februari is de recreatieve schaatser nog welkom om te schaatsen en daarna wordt de CBVNL omgetoverd voor de ISU WK Allround die hier van 9 t/m 11 maart zal plaatsvinden.

Meer info over de CBVNL en tickets vind je hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.