Toets "Enter" om naar de inhoud te gaan

Sneakers van druiven, hennep, appel of cactus bij Green Sneaker Store

Schoenen van plantaardig materiaal of wat men noemt ‘vegan leer’, zijn al langer in omloop. Druiven, appel, maïs: zomaar een greep van de ‘ingrediënten’ waarvan de sneakers van het merk ACBC (Anything Can Be Changed) gemaakt zijn. ‘Ik eet mijn schoen op’ kun je hier bijna letterlijk nemen.
Een winkel die enkel circulaire én de plantaardige sneakers van dit merk exclusief verkoopt hadden we nog niet. De Amsterdamse Wolvenstraat mag vanaf 9 november de Green Sneaker Store verwelkomen.

Alles gerecycled

Van de zool van kurk tot aan de veters van juten zakken: alle schoenen in de Green Sneaker Store zijn gemaakt van gerecyclede materialen. De Green Sneaker store is de eerste sneakerwinkel van Nederland waarbij alle sneakers 100% dierproefvrij, biobased en gerecycled zijn gefabriceerd.

Italiaanse B-corp: Anything can be changed

‘Alles kan veranderd worden’. Een missie die het sneakermerk ACBC (afkorting voor Anything Can Be Changed), een Milanese start-up, aan het hart gaat. ACBC streeft sinds haar start in november 2017 één groot doel na: groene producten produceren met een innovatieve aanpak met als doel bewustere consumptie- en koopgewoonten te bevorderen. Het Italiaanse merk is tevens het eerste Italiaanse schoenenbedrijf dat officieel als B Corp is gecertificeerd.

Wijntje?

Als alternatief voor dierlijk leer gebruikt ACBC maiszetmeel, hennep, appel, cactus en ‘wineleather’: de allernieuwste milieuvriendelijke vervanging voor leer gemaakt van de schil, stelen en pitten van de druif, wat overblijft bij het maken van wijn. Ook gerecyclede PET flessen, algenschuim en gerecycled rubber worden verwerkt in de schoenen voor de binnen- en buitenkant, veters en zolen.

De Green Sneaker store voert de hele collectie van het merk, evenals de speciale ontwerpen van ACBC voor andere merken, zoals Missoni, Moschino, Save the Duck, Philip Modell, Alexander Smith en Alice+Olivia.

Green Sneaker Store
Wolvenstraat 5
Amsterdam

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.