Toets "Enter" om naar de inhoud te gaan

Wellicht is deze e-scooter het antwoord op Corona-mobiliteit

Van de een op de ander dag zijn de parkeerplekken in mijn buurt weer schaars geworden. Eerst hielp het verhoogde parkeertarief nog enigszins, maar sinds de Corona-crisis hebben duidelijk meer mensen een auto aangeschaft. Begrijp ik ergens wel, je wilt immers het OV vermijden of ontzien. Maar is een auto dan de oplossing in deze dichtbevolkte stad? Waarom geen elektrische scooter? De nieuwste e-scooter van Unu is wellicht het antwoord op Corona-mobiliteit.

Toekomstige deeleconomie

Unu-oprichters Pascal Blum, Mathieu Caudal en Elias Atahi studeerden in Beijing waar ze de beperkingen van mobiliteit hebben ervaren en zo ontstond tijdens hun studie het idee voor Unu. Het doel was om tot een eenvoudig en toegankelijk product te komen, dat het dagelijkse leven in de stad zou vergemakkelijken en de mogelijkheid voor een toekomstige deeleconomie voor elektrische mobiliteit zou waarborgen.

Made in Berlin

Unu is inmiddels marktleider in Duitsland en betreedt nu (mede dankzij mobiliteitsbedrijf Pon) de Nederlandse markt. Geheel ontworpen en geproduceerd in Berlijn, in samenwerking met partners als Bosch, LG, Vodafone en ontwerper Christian Zanzotti, bekend van Audi, BMW en Rolls Royce. Vanaf volgend jaar zal de Unu worden verrijkt met een app waarmee het mogelijk wordt te delen met behulp van een digitale sleutel, en met een geïntegreerde navigatie in het stuur en een anti-diefstalsysteem.

Duurzaam en praktisch

Unu staat voor innovatief, duurzaam, stil, slim en elektrisch. De future proof e-scooter is makkelijk wendbaar met twee draagbare accu’s die in ieder normaal stopcontact binnen 7 uur volledig zijn opgeladen. De actieradius kan oplopen tot meer dan 100 kilometer. De oplaadkosten zijn slechts € 0,75/100 km. Ook niet onbelangrijk: Unu’s buddy biedt plaats voor grote boodschappen, sportspullen of een weekendtas en in de parkeerstand voor twee helmen.

Pop-up store

Tot en met 23 november heb je de kans om de nieuwe Unu te bewonderen en even mee te nemen voor een proefrit. Bij Baskèts op de Elandsgracht staat de gloedje nieuwe Unu op je te wachten. Maak wel op tijd een afspraak want door de corona-maatregelen zijn er beperkte tijdslots.

Bekijk alvast de video voor een impressie:

https://youtu.be/J6Zwrb1_fPs

Unu is verkrijgbaar in zeven kleuren: Glossy Red, Glossy Blue, Matte Pine, Matte Coral, Matte Stone, Matte White en Matte Black. Unu kan vanaf € 2.799 de jouwe zijn.

Beeld: ©Unu

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.