Toets "Enter" om naar de inhoud te gaan

Waarom de Peugeot 508SW de ideale auto is voor een roadtrip

Al van kleins af aan ben ik gewend om met de auto te reizen. Jaren achtereen gingen we naar Frankrijk om de familie te bezoeken. De Autoroute du Soleil kan ik inmiddels dromen, terwijl er toch altijd regio’s zijn waar je ‘langsrijdt’ op de weg naar het zuiden maar een nader bezoek meer dan waard zijn. Een pre-Xmas roadtrip naar de Elzas met een gloedje nieuwe Peugeot 508SW was daarom een puik plan!

Met een Franse auto naar France!

Voordat ik in dit artikel de verschillende bestemmingen van onze roadtrip belicht is dit een shout out naar de ideale reisauto: de Peugeot 508SW. Wij mochten deze beauty ruim 600 km test driven: met een Franse auto naar France! Onze bolide is elegant doch stoer, voorzien van een nachtblauwe lak, een stel stevige banden op 19 inch velgen, portieren zonder frame en een fraai panoramisch schuifdak.

Ultiem reiscomfort

Wat is voor mij ultiem reiscomfort? Daar heb ik drie belangrijke criteria voor. Te beginnen: de kofferruimte. Zonder in clichés te vervallen zijn wij vrouwen (en ik doel vooral op mezelf) meestal niet de ‘travelling light’ types en het voordeel van reizen met de auto is dat je nét even meer kunt meenemen dan wanneer je vliegt. Mijn medium formaat koffer past op de kant dan ook precies in de kofferbak, waardoor er genoeg ruimte is voor de overige bagage en alles als een perfecte puzzel is ingeladen.

Stoelmassage

Een tweede eis is het zitcomfort. Nou, dat zit met deze auto wel snor! Ik bedoel: omsluitende (AGR gecertificeerde) stoelen met vijf multipoint massageprogramma’s! Ik herhaal: MASSAGE. En stoelverwarming.
Last but not least hou ik van een functioneel en mooi vormgegeven dashboard. Deze noemt Peugeot de I-Cockpit®. De reeks knoppen tussen bestuurder en bijrijder zijn te vergelijken met een piano en makkelijk in gebruik. De opbergruimte in de armleuning bood ruimte aan al onze snacks (heb je nodig met een lange rit), er zijn genoeg USB plugs om de mobiele apparatuur op te laden en ook rijhulp-systemen als Nightvision en Full Park Assist zijn aanwezig.

De route

Om in kerstsferen te komen werd onze bestemming de Elzas. De regio staat bekend om haar schilderachtige steden en dorpen. Straatsburg is zelfs benoemd tot ‘Capitale de Noël’. Overal zijn kerstmarkten en zijn de kleurrijke gevels uitbundig versierd. De route die we volgden bracht ons van Straatsburg naar Colmar, via Kaysersberg en Riquewihr. Op onderstaande kaart kun je zien waar alle bestemmingen zich bevinden.

 

Onze route was onderdeel van de Grandes Etapes Françaises, waarbij je overnacht in kasteelhotels. Je proeft de sfeer van weleer met 4- of 5 sterren luxe. De kastelen zijn volledig gerenoveerd met behoud van authenticiteit en van alle gemakken voorzien. Ook voor het diner hoef je het hotel niet te verlaten want daar heb je de hotelrestaurants voor waar je kunt genieten van de lokale keuken in een even zo bijzondere (een ridderzaal) of charmante (als weinstube ingerichte) ruimte.

Ben je ook enthousiast geworden naar de prachtige Alsace? Stippel voor jezelf een route uit, pak onze Elzas-tips erbij en geniet!

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Peugeot.
Beeld: © Bold SL
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.