Toets "Enter" om naar de inhoud te gaan

Yes! Het Conscious Hotel Westerpark en Bar Kantoor zijn open!

We moesten er even op wachten maar vandaag is het zover: het Conscious Hotel Westerpark en Bar Kantoor zijn open! Als buurtbewoner ben ik daar maar wat blij mee want dat betekent voor mij weer een nieuwe plek erbij om buiten de deur te kunnen werken en voor koffie-afspraken. Er zijn heus plekken in de buurt maar ik houd van een beetje variatie.
Het hotel en het bijbehorende restaurant, plus knappe bar, zitten in het voormalige kantoorpand van de Westergasfabriek. Daarna is het heel lang het stadsdeelkantoor geweest, vanwaar alle kantoor-gerelateerde verwijzingen die je vooral bij Bar Kantoor terugziet zoals archiefkasten, bureaustoelen en kantoorprullaria.

Eco-sexy
Gisteren kregen we een preview tour door het hotel en het Scandinavisch minimalistische design viel in de smaak. ‘Eco-sexy design’ noemen ze het en dat gaat inderdaad wel op. Het hotel telt 89 kamers, waarvan we een favoriet hadden met uitzicht op het Westerpark en een giga badkamer met ligbad (mag ik hier wonen??). Alle bedden hebben Auping matrassen en een comfortabel zacht beddenhoofd. Sommige kamers zijn voorzien van een knus zitje in de vensterbank inclusief verrenkijker als leuke gimmick. Boven de toiletten hangen mini-replica’s van oude portretten waarvan de ogen zijn afgeplakt met knalroze tape en de tekst ‘I won’t watch’. En zo zijn er meer leuke tekstgrappen, zoals op de flessen douchegel en shampoo. Maar ook een groot deel van de verpakkingen in het Conscious café -waar je zowel kunt zitten voor een kop koffie en een hap of kunt kiezen voor ‘Grab & Go’-, zijn voorzien van humoristische teksten. Ik had ze eigenlijk zelf willen bedenken…

De betere kantoorhap
Het ene kantoor is het andere natuurlijk niet, maar in de tijd dat ik nog een kantoorbaan had zijn me weinig goede kantoorhappen bijgebleven. Bij Bar Kantoor vegen ze gelukkig alle trauma’s die je eventueel aan je kantinelunch hebt overgehouden van tafel. Wij proefden drie gerechten van de kaart en waren aangenaam verrast! Met stip op één de coquilles met ingelegde rode kool, quinoa en karnemelkdressing. Daarna kregen we een surf & turf van kalfssucade en langoustines met seizoensgroenten. De langoustines hadden ietsje langer mogen garen, of in plaats van langoustines was een gamba misschien een betere match geweest want iets steviger. Het nagerecht kwam in de vorm van een stuk aan het spit geroosterde ananas, honeycomb crunch en romig vanille-ijs.

Bij Bar Kantoor wordt biologisch en duurzaam gekookt. Zo is de wand achter de bar een Aquaponics systeem. Een aqua wat?? Dat is een symbiotisch systeem van aquacultuur die vissen en andere waterdieren kweekt, en hydracultuur die planten zonder bodem kweekt. De planten worden ‘gevoed’ door de afvalstoffen van de forellen die in het aquarium rondzwemmen. De forellen worden als ze volgroeid zijn door de keuken gebruikt en belanden dus kraakvers op je bord.

Ruim terras
Omdat het Conscious Hotel en Bar Kantoor gisteren nog niet officieel open waren liepen we nog tussen de potten verf en werd er nog een laatste hand gelegd aan het terras wat plaats moet bieden aan zo’n 150 man. Het mag duidelijk zijn dat ik de komende maanden in mijn ‘buitenkantoor’ zit.

Conscious Hotel Westerpark & Bar Kantoor

Beeld © The Digitalistas
0
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.