Toets "Enter" om naar de inhoud te gaan

Sexy sportief met de Misty Copeland x Under Armour Opening Night Strappy Bra

Lang leve de Athleisure trend want de grens tussen sportkleding en normale kleding vervaagt. Oké, dat heeft ook zo z’n voor- en nadelen (want mensen, niet elke legging is geschikt voor buiten de sportschool!) maar het absolute voordeel is dat er steeds mooiere sportkleding bij komt.

Under Armour is een merk uit Amerika, in 1996 opgericht door een voormalig American Football-speler. En sportkledingmerken bedacht door ex-sporters, daar ben ik wel een voorstander van. Zij weten als geen ander waar de behoefte ligt voor comfortabele sportkledij. Het is echter niet altijd even esthetisch maar bij Under Armour proberen ze dat beter aan te pakken. Je vindt het merk dan inmiddels ook in het rijtje Nike, Adidas, Reebok.

Go Misty!
Zoals het een happening sportlabel betaamt, gaan ze samenwerkingen aan met sporters die tevens als model voor de collectie fungeren. Balletdanseres Misty Copeland is daar één van. Misty’s verhaal is op z’n zachtst gezegd opmerkelijk want zij is de eerste danseres van Afrikaans Amerikaanse afkomst die een plek heeft verworven als ‘prima ballerina’ in het Amerikaanse ballet. Je kunt je afvragen waarom dat opmerkelijk is want afkomst zou dat nooit of te nimmer in de weg moeten staan. Talent heb je, of niet. Dat Misty over talent beschikt is een feit: ze begon relatief laat met danslessen (op haar 13e) maar ging als een speer door haar opleiding heen en danst al ruim 16 jaar bij het American Ballet Theater, zeg maar het Nationale Ballet van Amerika. Als solist heeft ze alle balletklassiekers zoals De Notenkraker, het Zwanenmeer en Romeo & Julia al op haar naam staan. Ik sprak onlangs iemand die haar had zien optreden en deze vrouw schijnt echt magisch te zijn op het podium.

Bringing sexy back
Maar even terug naar de collectie waar ze voor Under Armour haar naam en gezicht aan heeft verbonden. Deze bestaat uit dames fitness en yogakleding. Gewoon chille items. Toch werd m’n aandacht getriggerd door de Opening Night Strappy Bra. Ik was nog op zoek naar een sport bh die wat sexier was en toen ik Misty er mee op het campagnebeeld zag shinen dacht ik: hebben! En sexy it is…Sterker nog, als je niet oppast kan er zo een boobie uit de décolleté piepen! (zie de foto’s hierboven). Zorg er ten eerste voor dat je deze bh een maat groter neemt dan usual (ik heb een M genomen) en dat je er bij voorkeur nog een top over draagt om gênante situaties te voorkomen bij bepaalde houdingen. Ik droeg ‘m tijdens een Ballet Fitness les maar ik zou je aanraden de sport-bh te dragen tijdens activiteiten waarbij je niet te vaak ver voorover hoeft te buigen…Verder zit hij mooi en rekt door de brede elastieken comfortabel mee.

De gehele op Misty Copeland geïnspireerde collectie van Under Armour vind je hier. Wat zijn jouw ervaringen met strappy bra’s? We horen het graag van je!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.