Toets "Enter" om naar de inhoud te gaan

Wow on wheels: Alfa Romeo Giulia

Vrouw en auto. Tja, vaak genoeg blijven mooie auto’s een mannending en dat is eigenlijk best jammer. Dus deel ik mijn liefde voor auto’s die ik mooi of interessant vind in een nieuwe rubriek: Wow on wheels.

ar_diesel1

Autorijden vind ik leuk. Toen ik 18 werd (wayyyy back…) kon ik ook niet wachten om mijn rijbewijs te halen. Helaas deed ik er iets langer over (gevalletje geflipte examinators en faalangst, I spare you the details), maar vrij snel nadat ik ‘m eindelijk gehaald had kon ik de geleerde rijkunsten in de praktijk brengen met mijn eerste auto: een donkergroene Ford Ka. Mijn rijlessen however, had ik destijds in een Alfa Romeo. Een mooie Italiaanse ‘dame’.

hangar_buiten_kerst

Toen ik werd uitgenodigd om de Alfa Romeo Giulia te test driven kon ik de verleiding niet weerstaan. Niet in de laatste plaats omdat dit gepaard ging met een copieuze lunch bij Hangar. Een van de hotspots in Noord die het ommetje waard zijn. Sinds kort zwaait chef Ricardo van Ede daar de scepter in de keuken, en wij kunnen ons helemaal vinden in zijn Bourgondische kookstijl. Ik geloof er ook heilig in dat je beter kunt autorijden op een goed gevulde maag ;) De ruime keuze aan voorgerechten -van steak tartare tot een salade van wilde tomaten en Groningse (!) mozzarella- en winterse happen die erop volgden -ik noem even een stoof van reerug, pompoen-risotto met truffel en een zuurkoolschotel met geconfijte eendenbout- zorgden voor een aardige bodem.

hangar_ar_food1

hangar_ar_food2
hangar_ar_food3

De allervriendelijkste heren van Alfa Romeo hadden een route voor ons uitgestippeld. Maar, uiteraard voorspelbaar dankzij mijn onvermogen tot kaartlezen en zelfs de door een ander voorgelezen aanwijzingen te kunnen volgen (ja ik kom er ruiterlijk voor uit!), gingen we ergens de mist in en besloot dit Team Alfa -bestaande uit Wouter van The Dad en ik- dat we beter konden vertrouwen op de navigatie…

ar_quadro1

ar_quadro_binnen

ar_quadro3

Eindbestemming was Marken. Het weer was helaas minder zonovergoten dan de dag ervoor en dan ligt een pittoreske toeristische trekpleister als Marken er ook een beetje depri bij. Desalniettemin konden we ook nog een rondje met de rapido Giulia Quadrifoglio (hallo 510 pk!) maken en dat was me toch een heerlijk racemoment! Al dachten de medeweggebruikers daar waarschijnlijk anders over toen we voorbij kwamen scheuren…Ach, living on the edge. En zo’n rood glimmende, grommende bak vraagt om een beetje snelheid.

Beeld © The Digitalistas
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.