Schaatsen, shoppen en…eten

Of we nog op natuurijs kunnen schaatsen deze winter is de hamvraag, maar voor eenieder die daar niet op wil wachten is er in Amsterdam de wel vertrouwde ijsbaan op het Museumplein. Nog leuker is dat je er tijdens deze kerstvakantie een familie-uitje van kunt maken want met het ernaast gelegen Ice*Village kun je na het schaatsen nog shoppen en…eten.

buttonroght

bydreams

Sokken of sieraden?
De houten stallen zijn bij elkaar gezet als een dorpje (vanwaar de naam Ice Village). Lekker knus zoals we dat gewend zijn van kerstmarkten. Ook het aanbod van het shopwaar is ‘knus’. Van de sokken van Button Right tot comfy kleding met een boho touch en home accessoires van By Dreams of leuke kleine sieraden en handgemaakte cadeautjes van By Caitlin.

icevillage_shop_dingetjes

bycaitlin

icevillage_shop_hertje

Verfijnde delicatessen en verwarmende happen
Winkelen maakt hongerig dus er is een goede balans gevonden tussen de mini-shops en het voedsel- en dranken aanbod. Zo proefden we raclette -zo van de kaas op het broodje ham druppelend, gevulde piepers die in een speciale oven worden gegaard, vleesspiezen gebraden op een ‘Ofyr’ en verwarmende pompoensoep van foodtruck Buskruid (we zijn al tijden fan van hun bieten-couscoussalade). We werden echter ook verrast door de prachtige, verfijnde en smaakvolle curry’s, sauzen en chutneys van Paradijshof; een ware schatkamer uit 1001 nacht.

stassen1

paradijshof2

ofyr

Je kunt Ice*Village nog t/m 30 december bezoeken. Ice Amsterdam is open t/m 5 februari.

Tags from the story
, , , ,
More from Karine Bloem

Mooody Moodboard

Manic Monday? Hell no!
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.