Toets "Enter" om naar de inhoud te gaan

LUKAS VISITS THE KEYS – HET EILANDLEVEN VAN FLORIDA

Afgelopen maand bezocht ik het Zuiden van Florida, de Sunshine State. Hoogtepunt van mijn reis? De Florida Keys, een archipel van zo’n 1700 eilanden in het Zuidoostelijke puntje van de Verenigde Staten.

De bewoonde eilanden zijn met elkaar verbonden door de 200 kilometer lange Overseas Highway – deze snelweg is een bijzondere reis op zich. Stel je voor: vanaf Miami rijd je in een snelle cabrio, top down, over 200 kilometer asfalt die de Atlantische Oceaan scheidt van de Mexicaanse Golf, en dat tijdens een prachtige zonsopkomst. Ja, de Florida Keys zijn een feestje!

Seven Mile Bridge to the Keys

John Pennekamp State Park – Snorkelparadijs
Het eerste eiland dat je tegenkomt wanneer je over de Overseas Highway naar The Keys rijdt is Key Largo. Rond het middaguur bezoek ik het John Pennekemp Coral Reef State Park. Het park beheert naast kenmerkende mangroves ook het enige levende koraalrif van de Verenigde Staten, zeker een bezoekje waard! Gids Morgan neemt me mee naar een van de koraalriffen waar zich nét onder de zeespiegel een levend schilderij bevindt. De koraalriffen zijn snorkelend perfect te verkennen, al zwemmend tussen de baracuda’s, papegaaivissen en scholen van gekleurde pintano vissen. Met een beetje geluk kom je zelfs zeeschildpad Xavier of een van de metersgrote voedsterhaaien tegen!

Islamorada – little piece of USA heaven
Na mijn snorkelavontuur rijd ik door naar een van de prachtigste eilanden van The Keys: Islamorada. Bekend met de Netflix serie Bloodlines? Veel scènes uit deze serie zijn opgenomen in Islamorada en de opnames van seizoen drie waren in volle gang tijdens mijn verblijf. Bezoek je The Keys om eens goed te relaxen? Boek dan een verblijf in het prachtige Casa Morada. Dit hotel, gelegen aan de Mexicaanse Golf (de bayside van Islamorada), heeft 16 suites, een eigen eiland met zwembad en ‘gazebo’, een prachtige tuin met ‘grotto’ en een fantastisch team.

Sereen, idyllisch en ontspannen waren de eerste woorden die in me opkwamen toen hostess Sarah me rondleidde en bracht naar mijn ‘Garden House’. Eenmaal uitgepakt bezocht ik ‘het eiland’ waar ik in een van de hangmatten van het prachtige uitzicht over de zee genoot. Bartender Vince zorgt er hier voor dat je niets ontbreekt. Geniet van zijn cocktails én van zijn mooie verhalen over Islamorada terwijl de zon ondergaat in de Florida Bay. Wil je je namiddag iets actiever besteden? Maak dan gebruik van de fietsen en verken Islamorada. Of geniet van de ondergaande zon vanuit een van de kajaks of Stand Up Paddle boards van het hotel.

Na een heerlijk sushi-diner bij het populaire restaurant Kaiyo eindig ik de dag met een goed boek op de veranda van mijn suite om redelijk op tijd naar bed te gaan. De volgende ochtend staat er namelijk een yogales gepland, die iedere woensdag, zaterdag en zondag in de tuin van Casa Morada worden gegeven. Geloof me, je hebt de Japanse zithouding nog nooit in zo’n serene omgeving ervaren!

Tips
Islamorada is de perfecte basis om de rest van The Keys vanuit te verkennen. Breng een bezoek aan Robbie’s om de tarpons te voeren. Deze reusachtige vissen springen zo uit het water om een visje uit je hand te eten. Er zijn echter kapers op de kust: pas op dat je emmer met visvoer niet wordt leeggestolen door een van de pelikanen!

De locals ontspannen in Bahia Honda State Park, een park met heerlijke stranden waar de goede schatzoeker menig aangespoeld koraalstuk zal vinden.

Gek op watersport en staat de wind goed? Huur een kitesurf set en ga te water bij het prachtige en nog redelijk stille Anne’s Beach.

Key West
Mijn laatste bestemming in The Keys is Key West, het meest zuidelijke eiland van Florida. Het eiland is toeristisch en hoewel het volledig in contrast staat met de rest van de eilanden, is het zeker een bezoek waard. Bekijk de zonsondergang op Mallory Square, dineer bij Joe’s Backyard en feest tot in de vroege uurtjes in één van de vele bars aan Duval Street.

Vanaf Key West is het zo’n 3 uur rijden naar Miami, waar ik mijn snelle bak helaas weer moet inleveren. Terwijl ik met een kleine hangover als aandenken aan Duval Street over de Overseas Highway rijd en geniet van het prachtige uitzicht neem ik het besluit ooit terug te keren naar deze eilandengroep die toch een stukje van mijn hart heeft gestolen. Ooit. Maar nu eerst naar Miami om de rijkdommen van South Beach te ervaren!

sotosunset_low

Beeld © Lukas Foks
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.