Toets "Enter" om naar de inhoud te gaan

Beloved Berlin!

Naar Berlijn gaan is altijd een feestje. Dat kun je zowel letterlijk als figuurlijk opvatten want het is ongeveer de beste stad van Europa om uit te gaan. Daarnaast is er op culinair gebied ook veel te ontdekken. Een paar jaar terug heb ik al een cityreport gemaakt over Berlijn voor easyJet, en deze keer was ik er wederom voor een artikel maar dan voor lifestyle paper The Urbanites.

Zoals tijdens mijn bezoek aan Londen heb ik overnacht in drie verschillende hotels. Dat is best pittig, want vooral in grotere steden kost het tijd om van de ene wijk naar de andere te komen. Maar goed, klagen doen we niet. Hierdoor slapen we wel in bijzondere hotels, waarvan het 25hours Bikini hotel by far een van mijn favorieten is.

25hours_Bikini-hotel1

Inmiddels heb ik Berlijn zo’n zes keer bezocht. De eerste keer was tijdens een koude decembermaand met mijn ouders met wie ik al een groot deel van West-Berlijn heb mogen zien. Toen verbleven we in een appartement vlakbij de Schönhauserallee en was Mitte nog upcoming. Een paar keer erna was ik er op persreis en hebben we onder andere gefietst door Friedrichshain en heerlijk vega gegeten bij Cookies Cream.  Ook werd ik met een groep journalisten een keer ingevlogen voor de collectiepresentaties van een grote retailer in het SOHO House. Helaas zonder overnachting maar we ontdekten wel dat je in de nabijgelegen Kastanienallee voor €4 een vol bord Pad Thai kon krijgen in deze -voor onze begrippen- betaalbare stad. Tijdens mijn één na laatste bezoek deden we net als de locals en gingen we bier indrinken bij het tankstation alvorens het nachtleven in te duiken. Ondanks dat ik al aardig wat facetten van Berlijn heb gezien blijft deze stad me fascineren en kan ik niet wachten om weer terug te gaan.

Beloved Berlin_mural

Een compleet nieuw cityreport ga ik hier niet neer pennen, daarvoor verwijs ik je met alle liefde naar de titels waar ik voor heb geschreven.

Lees het Beloved Berlin cityreport voor The Urbanites hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.