Toets "Enter" om naar de inhoud te gaan

IKEA gaat samenwerken met Tom Dixon en HAY

De Zweedse woongigant is op dreef. Net als landgenoot en modezuster H&M hebben ze de smaak van de collabs te pakken. Werd er kort geleden nog een op kunst en fashion geïnspireerde wooncollectie geïntroduceerd (met o.a. Walter van Beirendonck die de GLÖDANDE collectie ontwierp), de volgende dient zich al aan en dan ook gelijk met twee van onze favoriete interieurmerken: Tom Dixon en HAY.

05_IKEA_DDD_HAY_Tom_Dixon

Vers van de pers verhaal dit, want het werd vandaag aangekondigd tijdens Democratic Design Day in Älmhult. Wat kunnen we precies gaan verwachten?

Samen met HAY gaat IKEA de toekomst van Scandinavisch design verkennen, en de Britse interieurdesigner Tom Dixon zal zich buigen over oplossingen voor kleine leefruimtes (ja mijn huis! kom maar door!!). Daar zal ook een vernieuwende collectie meubels uit voortvloeien. Tom Dixon vertelt: “Mensen creëren, ontwikkelen en consumeren op een andere manier dan vroeger. Meubels zijn daar nog niet altijd op aangepast en daarom is dit een geweldig moment om daarmee te experimenteren. We focussen ons nu op zitoplossingen. Dat lijkt simpel, maar zal veel invloed hebben op toekomstig design.”

Rolf en Mette Hay, oprichters van HAY, zijn ook enthousiast: “We gaan aan de slag met nieuwe technieken en verschillende materialen om samen een kleurrijke en frisse collectie voor de woonkamer te creëren. De toekomstige identiteit van het kenmerkende Scandinavische design speelt hierin de hoofdrol.” HAY heeft tevens een nieuw design gemaakt voor de iconische FRAKTA tas.

02_IKEA_DDD_HAY_Tom_Dixon

We kunnen niet wachten! Toch wordt ons geduld even op de proef gesteld want deze nieuwe collab collecties zullen pas in augustus (Tom Dixon) en het najaar van 2017 (HAY) te koop zijn.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.