Toets "Enter" om naar de inhoud te gaan

Franse ‘swag’ met de brillen van polette

Zowel voor de fervente brillendrager (met sterkte) als de zonnebrillen-fetisjist is ons land een brillenmerk rijker: polette.
In de Amsterdamse Kinkerstraat is sinds kort een minimalistisch ogende (betonnen vloer, weinig poespas) brillenwinkel geopend, maar zodra je over de drempel heen bent word je overwhelmed door het énorme aanbod optical- en zonnebrillen die je vanuit de displays aanstaren.

2016-05-10 02.27.04 1(2)

Het concept komt uit Frankrijk en is opgericht door Pierre Wizman en Pauline Cousseau. Ze wilden korte metten maken met het aanbod aan übersaaie en te dure brillen, en doordat ze alles in eigen beheer doen kunnen ze de prijzen laag houden. Denk aan een startprijs van €9,99 voor een montuur tot €89,99 voor optische brilglazen. Zelfs voor de frequente computeraar en smartphone-gebruikers hebben ze ‘E-polette’, met glazen die het blauwe licht van je scherm filteren ‘L’usine à lunettes by polette‘ ververst ook wekelijks de collecties waardoor je altijd met een up to date modelletje op je neus de winkel uit loopt.

Is jouw beoogde bril niet op voorraad in de winkel -zoals bij de mijne het geval was- dan wordt ie ter plekke voor je besteld en binnen 2 weken netjes bij je afgeleverd. Bij je bril kies je ook je brillendoekje met gezellig motiefje. Mijn model ‘Broadway’ met groene spiegelglazen wordt in z’n koker vergezeld door een kekke grafische roze en groene retroprint, hoe leuk is dat?!

2016-05-10 02.26.47 1

2016-05-10 02.27.20 1

Met het openen van een ‘connected store’ in Amsterdam heeft het brillenmerk een flagshipstore van waaruit de internationale expansie verder wordt uitgezet.

Eindoordeel: dankzij Gucci is de ‘geek chic’-look natuurlijk helemaal de hype en dan is het dikke pret bij Polette. Van retro en vintage tot klassiek en excentriek, je zult het er vinden. Bovendien hoef je de limited editions van acetaat uit de L’Atelier collectie voor de prijs niet te laten, want die heb je al tussen de €29,99 en €49,99.

2016-05-10 02.27.09 1

polette Connected Store
Kinkerstraat 288
Amsterdam
www.polette.com

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.