Toets "Enter" om naar de inhoud te gaan

Even lekker opfleuren bij blooming

Een weekend weg in eigen land bestaat binnen mijn vriendenkring meestal uit het bezoeken van een andere stad met de meiden om daar even los te gaan (je moet immers weten wat de plaatselijke kroeg in Brabant of Groningen te bieden heeft). Incidenteel wordt daar weleens een spa-bezoek aan gekoppeld, maar om nu te zeggen dat we 020 ontvluchten om tot rust te komen en in de frisse buitenlucht te wandelen…? Nee.

De uitnodiging om in het Noord-Hollandse kunstenaarsdorp Bergen te komen vertoeven leek mij daarom een welkome afwisseling. Daar bevindt zich blooming: een hotel wat je uitdaagt om tot bloei te komen. We kunnen nooit genoeg opfleuren. Ik moet immers mijn achternaam eer aan doen.

Bij blooming kun je als bedrijf ook conferentieruimtes huren voor brainstorms, workshops, trainingen etcetera. Het zorgt er in ieder geval voor dat je gasten van diverse pluimage aantreft. Zo waren er tijdens ons verblijf zowel een hipster familie uit Brabant als medewerkers van een bekende Nederlandse bank. Wij waren ondanks de ondermaatse capaciteiten van iPhone maps (die ons bijna aan een sightseeing Alkmaar had geholpen) iets eerder dan de rest van de groep, dus liepen we een rondje door het hotel. Nieuwsgierig als we zijn wilden we even spieken bij de bedrijfstraining van voorgenoemde bank-medewerkers tot ik in de bijbehorende keuken van één van de vergaderruimtes een mega-grote pot vond met in vrolijk papier gehulde amaretti. Voor ik het wist zat ik er met m’n hand in. (M’n excuses, ik heb er maar twee uit gepakt…). Je moet mij echt weghouden uit de buurt van eetbare dingen…Gaat niet goed.

Een half uur later mochten we aan de vrijmibo, waar we smikkelden van oesters en andere appetizers. Want over het eten wordt hier niet licht gedacht. Over de drank ook niet. Dus kregen we uitleg van de sommelier en de chef. Bijleren onder het borrelen kan geen kwaad (daar zijn je hersencellen die het na drank overleefd hebben je later dankbaar voor). Hierop volgde het diner in de private dining room van blooming’s restaurant Vigor, wat onder meer bestond uit in de Parmiggiano bereide risotto met paddenstoelen en truffel, een overheerlijke zeebaars in zoutkorst, en reerugfilet zo mals dat ie smaakte als gemasseerde wagyu. We waren al veranderd in een bloemknop. Maar wel één die op knappen stond want het dessert met diverse chocolade bereidingen, ijs en een taartje hadden we uiteraard gulzig tot ons genomen. De after-dinner borrel werd al snel een after-dinner dut.

Gelukkig zouden we de eraan gegeten kilo’s eraf bewegen de volgende dag. We namen eerst een duik in het zwembad en maakten een pit-stop in de jacuzzi alvorens deel te nemen aan een kick & balance sessie; een combinatie van yoga en kickboksen. Helemaal leuk! Al schijn ik volgens vriendin L. tijdens het kickboksen te veranderen in een lambada dansende pipo. Ach ja, heb ik bij deze dan maar het ‘heupwiegend hoeken’ geïntroduceerd. Altijd beter dan ‘rechtuit rammen’, toch?

In de prettige omgeving van de Bergse bossen en duinen kon een buitenactiviteit niet ontbreken, dus sprongen we na een copieus ontbijtbuffet op de fiets. Omdat blooming net als het in- en uitvouwen van een bloemknop staat voor ‘van binnen naar buiten, en van buiten naar binnen’ (zonder zweverig te willen zijn overigens) -dit wordt ook doorgevoerd in het design en de communicatie-, mochten we onderweg crea bea kiekjes maken met…jawel, een analoge wegwerpcamera! (waar zijn die foto’s eigenlijk gebleven??) We kregen nog wat props mee om het landschap extra mee ‘op te fleuren’. De tocht eindigde met een uitgebreide lunch bij een andere dependance van blooming: Landgoed ‘t Hof. Wij moesten echter afhaken om met onze blozende koppies acte de présence te geven bij de Hotelnacht in onze hometown. De drank vloeide weer rijkelijk, maar dankzij onze zen getaway bij blooming bleef de kater achterwege. Ons innerlijke mensch was volledig opgebloeid.

Wil je ook even opfleuren bij blooming? Wij zeggen GO! Kijk voor meer informatie op de site.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.