Toets "Enter" om naar de inhoud te gaan

Hebben! Deze mooie tas is gemaakt van appelleer

Pioniers van plantaardig leer staan in grote getale op. Onlangs schreven we over sneakers van o.a. druivenleer en hoe deze niet onder doen voor sneakers van gangbare leersoorten. Het is een mooie ontwikkeling dat er ook van het afval van bijvoorbeeld fruit toffe spullen ontstaan. En nu hebben we een crush op een tas van appelleer.

O my vegan

Na het binnenslepen van de Bold Future Award – een prijs voor aanstormend ondernemerstalent – lanceert Paulien Wesselink van O my Bag haar eerste vegan collectie van appelleer. Daarmee maakt ze haar imago van ondernemer die gewaagde keuzes durft te maken opnieuw waar.

Bij O My Bag zijn we voortdurend bezig met het evalueren en verbeteren van de materialen die we gebruiken. Voor de O My Bag-fans die liever geen dierlijke producten gebruiken, waren we al een tijd op zoek naar een vegan alternatief,”  – Paulien Wesselink, eigenaresse van O My Bag.

Het tassenlabel brengt vier bestaande modellen – Sonny Wallet (€89), Sonny Square Wallet (€69), Audrey (€239) en Audrey Mini (€189) – naast koeleer nu óók uit in appelleer, zonder dat ze in uiterlijk, gevoel en kwaliteit verschillen.

Van appel naar tas

De technologische vooruitgang van de afgelopen jaren zorgde voor nieuwe mogelijkheden, waaronder het zogeheten appelleer. Het appelleer dat O My Bag gebruikt voor de nieuwe vegan collectie, is een afvalproduct van de appelsapindustrie. De resten die overblijven na het persen, zijn gemengd met organisch pigment en vervolgens samengevoegd op een laag van PU, polyester, katoen en viscose. Dat zorgt ervoor dat de tassen stevig zijn en lang meegaan. Nadat het Nederlandse label recent het B Corp certificaat in de wacht heeft gesleept, gaat het met de collectie van appelleer nog een stap verder in de weg naar een betere wereld.

Twee nieuwe modellen

Naast de appelleer modellen, lanceert ook twee nieuwe ontwerpen. Zo zien dit najaar de Gina Baguette (€199) en de Harper Mini (€189) het levenslicht.

De Gina Baguette refereert naar Paulien’s liefde voor de 90’s. “Ik ben opgegroeid met Sex and the City, waarin Carrie geregeld de Fendi Baguette bags droeg. Dat klassieke design vormde een grote inspiratie.” Het resultaat? Een kleinere en bredere variant van de Gina.

Het Harper-model is er nu in een kleinere uitvoering. De Harper Mini heeft een vergelijkbaar formaat als de bestseller Audrey Mini, maar heeft een extra voorvak.

Minimale impact

Ook zijn er verschillende toilettassen van katoen aan de collectie toegevoegd. De Moon Makeup Bag (€59), de Elise Makeup Bag (€69) en de Ted Travel Case (€35/€30) vallen op door de gestreepte print en zijn gemaakt van een samenstelling van gerecycled en biologisch katoen. Bovendien zijn ze Organic Content Standard (OSC) en Global Recycle Standard (GRS) gecertificeerd. Zo minimaliseert O My Bag haar impact op het milieu.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.