Toets "Enter" om naar de inhoud te gaan

Bij Edel by Dennis eet je comfortabel culinair

Vol verwachting knort onze maag, want de gerechten van Dennis lusten we maar al te graag! Toen we hoorden dat de vermaarde chef van Daalder, Dennis Huwaë samen met zijn partners Lokaal Edel in Het Sieraad zou overnemen stonden we te popelen. Wat zou Edel by Dennis gaan worden?

Pre-preview

Net voordat de laatste likjes verf op de muur gingen en de ruimte definitief werd ingedeeld dineerden we en petit comité tussen de ladders en verfpotten. Er moest nog het een en ander worden gefinetuned maar één ding stond vast: Dennis zou hier meer koken vanuit zijn eigen food voorkeuren en herinneringen: “Ik werk hier met dezelfde topkwaliteit producten, dezelfde technieken en dezelfde unieke smaakcombinaties als in de fine dining keuken. Maar dan lekker ruig en ongepolijst”, aldus Dennis. Het resultaat is waanzinnig goed eten maar dan ontdaan van alle toeters en bellen.

Op het menu

Zo freestyle als Dennis hier kookt, zo is ook de opbouw van het menu met gerechten uit alle windstreken. In de categorie bites hebben we al geproefd van Shibuya, Genoa, Le Marin, Tijuana, Kreuzberg en Joey. Dat zijn ze niet eens allemaal maar dan hebben je smaakpapillen al een behoorlijke reis om de wereld gemaakt. Het visgerecht wat we proefden was ‘Devil’ ofwel zeeduivel met een Hollandaise van garnalen en soba noedels die nog een smeuïge touch kregen van de kleine blokjes lever van de zeeduivel, ook wel ‘foie gras from the sea’ genoemd. Sukade van Black Angus (op het menu genaamd Glasgow) met een Latijns-Amerikaanse twist met chimichurri, maïs, avocado en taco was het punt waarop we onze buik gelukzalig vol hadden gegeten. Al ging het dessert, de Dame Blanche met whiskey en gerookte amandel, nog schoon op.

Eyecatcher

Van smaakmakers op het bord naar eyecatchers in het interieur. Hiermee verwijzen we naar de ontzettend toffe mural van de New Yorkse kunstenaar ELLE, die gelijk opvalt zodra je de ruimte betreedt. Ook de rest van de ruimte is -als we deze bij het officiële openingsfeest aanschouwen- warm, uitnodigend en een tikje rebels geworden.

Eten, dansen, sjansen

Edel by Dennis is zo’n plek waar je na het eten wilt blijven hangen. En laat dat nou precies de bedoeling zijn! Eerst nog even langs de cocktailbar in de ruimte ernaast en door naar wat er die avond op de programmering van Edel Events staat (wij tippen de maandelijkse vrijmibo Edelwise).

Wij zijn in ieder geval nog lang niet uitgegeten bij Dennis en gaan snel terug voor Mokum (zuurkool met duif/foie gras worst en Waldorf salade) en Java (boerderijkip op 4 manieren bereid). Ga je mee?

 

 

Edel by Dennis
Postjesweg 1
Amsterdam

 

Beeld © Lyan van Furth photography voor Edel by Dennis
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.