Toets "Enter" om naar de inhoud te gaan

3 redenen om bij Nomads in Oost te gaan eten

Als je het nieuwe restaurant Nomads in Amsterdam Oost nog niet hebt bezocht, dan geven we je hierbij 3 redenen om er als de wiedeweerga naartoe te gaan. Komen ze:

1.Een vernieuwend concept
Er zijn steeds meer restaurants die met wisselende thema’s werken (neem bv Guts & Glory met een wisselend hoofdingrediënt), maar een die om het half jaar een andere wereldkeuken als uitgangspunt neemt kenden we nog niet. En dan te bedenken dat de eigenaren, Jaap Kin en Thomas Mutsears gewoon tijdens een borrel op het idee kwamen.
Nomads speelt hiermee goed in op de wensen van de hedendaagse avonturier. We reizen steeds meer naar verre oorden en proeven van diverse keukens along the way. Bij Nomads nemen ze je mee op culinaire ontdekkingsreis. Zo kun je, als je de keuken van het land die op dat moment centraal staat nog niet hebt bezocht, daarmee kennismaken. Of de herinneringen aan een fijne reis juist weer ophalen. Ook de wijnkaart is afgestemd op de dan geldende culinaire bestemming.
Op dit moment staat Nomads in het teken van de Peruaanse keuken, een land wat al enige tijd hoge ogen gooit op culinair gebied. Dat betekent dat er natuurlijk ceviches op de kaart staan, maar ook Tiradito (houdt het midden tussen Japanse sashimi en Italiaanse crudo, meestal vergezeld door een spicy saus, zoete aardappel en maïs), Causa (een soort torentje/taartje van zoete aardappelpuree en ají pepers met in de lagen ertussen bijvoorbeeld kip of tonijn) en Lomo Saltado (traditioneel Peruaans vleesgerecht met gemarineerde entrecôte).  De gerechten zijn net zo kleurrijk als Peru en blenden helemaal met de even zo kleurrijke inrichting van Nomads. Enige minpuntje: paarse zoete aardappel ziet er leuk uit op het bord maar mist smaak. Doe ons liever de oranje variant.

2. Een to die for dessert (moet je wel snel wezen)
Al zijn we ervan overtuigd dat er bij de volgende wereldkeuken die aan bod komt weer een heerlijk dessert op de kaart zal staan, van deze hebben we bijna het glas waar het in geserveerd was uitgelikt (ok, vooruit, niet bijna, we did!) omdat het zó lekker is! Het dessert draagt de naam ‘Suspiro’ en is Dulce de Leche met chili merengue. De structuren, de smaakcombinaties…shared dining wordt dan wel even een uitdaging kunnen we je vertellen. Beter bestel je er een helemaal voor jezelf. Wees wel snel want we weten dat het team van Nomads al druk bezig is met het bedenken van de volgende bestemming en het zou eeuwig zonde zijn als je deze sweet temptation niet hebt mogen ervaren.

3. Een Instagram-waardig interieur maar ook een heel fijn terras (dat wil je met dit zomerse weer)
Voor ons is het een flink stuk fietsen naar de Oranje Vrijstaatkade en toch hebben we het er best voor over. Het bovengenoemde dessert is in elk geval een fietstocht naar Oost waard, maar we hadden het nog niet over het interieur gehad. Daar schijnt de zus van een van de heren verantwoordelijk voor te zijn en she did a good job! Bij binnenkomst rechts heb je een aparte ruimte met kleine tafels die je tot lange tafel aan elkaar kunt schuiven. Leuk voor een groepsdiner! Verderop heb je de bar, hoge tafels en knusse hoeken met velvet banken en lekker veel planten zorgen voor een luxe jungle-vibe.
Buiten heeft Nomads echter nog een topper van een terras aan het water met uitzicht op wat wij misschien wel het mooiste stukje Oost vinden. Ideaal nu de zomer ons goed gezind blijkt te zijn. Ga dat zien! En vooral proeven.

 

Beeld © Nomads (header) en The Digitalistas

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.