Toets "Enter" om naar de inhoud te gaan

De Food Feed: Macho Mango shake & bietenpancakes, surf ‘n turf bij Strand Zuid en buurten bij Braai

Doe mij maar een Macho Mango

Goeie naam niet? Deze ‘freakshake’ vind je op het nieuwe ‘vegan pancakes en freakshakes’-menu van SNCKBR. Tussen 10:00 en 17:00 kun je bij de SNCKBR vestigingen in de Pijp, West en Eindhoven (ja ja, ook in Eindhoven de gekste zit een SNCKBR) los op een stapel pancakes op basis van boekweitmeel met smakelijke toppings en klinkende namen als Sweet Cheezus, Purple Haze, The Elvis of The Chocoholic. Ben je niet zo’n zoetekauw? Dan heb je keuze uit twee hartige varianten: Kimchicken en The Mindfuck.

Lieke van Little Wanderbook en ik hadden een sweet crave maar wilden het toch enigszins ‘light’ houden dus hebben we gekozen voor de Sweet Cheezus en de Purple Haze. Nadat we onze freakshake hadden opgeslurpt en uitgelepeld (die kokosroom on top is yummy) zaten we al behoorlijk vol, want ik kan je zeggen dat pancakes van boekweitmeel best heavy zijn…Ondanks dat we weinig ontbeten hadden omdat we wisten dat deze lunch ons te wachten stond, konden we na afloop geen ‘boe’ meer zeggen. Tip: zorg dat je flinke trek hebt!

Wat de smaak betreft was ik verrast door de combinatie met bieten van mijn Purple Haze pancakes. Even wennen maar uiteindelijk best lekker. Er zaten ook heerlijk veel (grote!) blauwe bessen op. Lieke’s Sweet Cheezus miste een beetje sweetness -waarschijnlijk was de combinatie sinaasappel en gember in de ricotta die het ietwat bitter maakte- maar de kok die even kwam buurten om te checken wat we ervan vonden zei dat hij her en der nog aan het bijschaven was. Al denk ik dat ik bij een volgende freakshake- en pancake sessie niet op de ‘light’ tour ga maar gewoon ordinair voor The Chocoholic kies.

SNCKBR_freakshake

Ook zin gekregen om bij SNCKBR te gaan gezondigen? Klik hier voor meer info en reserveringen.

Zijn we op Bali? Nee, bij het gerestylede Strand Zuid

Iets dichter bij huis. Desalniettemin moet ik dat Indonesische eiland nog steeds afvinken. Al helemaal sinds ik die prachtige houten borden en ander mooi interieurspul geïmporteerd uit Bali bij het new and improved Strand Zuid spotte. Je herkent het bijna niet terug.

De paviljoens zijn nu allemaal vast, waarvan één groot paviljoen aan de Oostzijde van het water en meerdere kleine paviljoenen. Ze hebben ook allemaal toepasselijke namen als The Restaurant, The Boat House, The Beach House, The Jetty Bar, The Beach Bar, The Playground, Heineken Beer Terrace en The Beach. Ook de stranden zijn vergroot en hebben met een cleanere Hamptons-vibe en er staat een vuurkorf omringd door zitjes waar we hopen deze zomer deelgenoot te zijn van Ben Howard-achtig muzikaal entertainment. Ander strand-vertier in de vorm van tafeltennis, een tafelvoetbaltoernooi, een rondje beachvolleybal, jeu des boules of sjoelen speelt zich allemaal af op The Playground. Eenieder die van deze activiteiten -of gewoon van het luie strandhangen- hongerig is geworden kan zich tegoed doen aan surf (vis), turf (vlees) en earth (vegan) gerechten; een soft taco ceviche, ribs van de Josper Grill of een vegan curry zijn maar een aantal voorbeelden van wat er op het menu staat bij The Restaurant. Er rest je nog maar één ding deze zomer: Eat. Beach. Sleep. Repeat. Een staycation is heus zo slecht nog niet.

SZ_bar2Meer informatie en reserveringen (ook voor evenementen)? Klik hier.

Buurten bij Braai

Situatie: twee hongerige vrouwen die spontane trek hebben in BBQ vleesch. Komt dat even goed uit dat Braai in mijn hood geopend is. Door de personeelbesparende formule -je geeft je bestelling door aan de counter, je krijgt een bieper en als ie afgaat haal je zelf je bestelling op bij de keuken- ook goed betaalbaar. Braai zit in het pand waar voorheen andere horeca (Bardot, Lodewijcks) geen lang leven beschoren was, al heb ik het idee dat dit beter gaat werken. Het concurreert niet echt met de nabijgelegen eettenten (Piet de Gruyter, Viscafé De Gouden Hoek) en het laagdrempelige concept leent zich prima voor een spontane hap met een groep vrienden. Of als het te koud is om je wegwerp bbq naar het Westerpark te slepen.

Braai_west_bbq platter2

Braai heeft een locatie in het Vondelpark (delivery en takeaway) en bij de RAI (alleen delivery). Het restaurant in het Westerpark is de eerste vaste stek. Ook daar doen ze aan delivery, reserveren kun je er niet.

Beeld © The Digitalistas
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.