Toets "Enter" om naar de inhoud te gaan

On a budget buurten (en slapen) bij de buren

Een uitstapje naar onze Belgische buren valt meestal wel onder ‘budgetvriendelijk’ want voor de reis an sich ben je niet zoveel geld kwijt. Hoe gek je het ter plekke maakt kan aan het eind van de streep nog het verschil maken, dus als je on a budget wilt buurten bij de buren hebben wij leuke tips om te besparen op je overnachting terwijl je wél in een fijn hotel met dito faciliteiten verblijft.

Brussel

https://www.accorhotels.com/B638

ibis Chatelain Hotel | Brussel centrum
Je zou het niet meteen verwachten op dit lijstje maar één van de budgetvriendelijke parels in het kloppend hart van België is wel degelijk één van de ibis hotels. Gelegen midden in het centrum en recht tegenover Bois de la Cambre en het Tenbosch park, vind je de perfecte balans tussen het stadsleven en een rustig gelegen plekje met veel groen. Dit ibis hotel opende in 2019 en kwam als eerste in Europa met een volledig nieuwe look en feel ten op zichten van de andere ibis hotels. Zo wordt er tegenwoordig veel meer aandacht besteed aan de gemeenschappelijke ruimtes, waarbij je bij dit hotel Art Deco elementen terug kan vinden in het design. Daarbovenop beschikt het hotel over een terras en een secret garden waar je met een cocktail in de hand tot rust kan komen na bijvoorbeeld een dagje shoppen in Brussel. De kamers zijn al te boeken vanaf €75 inclusief ontbijt. Boeken doe je hier

Brussel tips? Lees ze hier.

Gent

B&B Hotels | Gent Centrum 

Het pas geopende B&B Hotels in Gent centrum is een parel van een hotel met een lobby om U tegen te zeggen. Het hotel onderscheidt zich volledig van de andere B&B Hotels in België qua design, heeft een rooftop bar met natuurwijnen, ontbijtbuffet of take away mogelijkheden voor op de kamer, is volledig geacclimatiseerd en voorzien van alle technologie. Verder ligt het hotel midden in de Volderstraat waar je heerlijk kan winkelen. Dit alles is al te boeken voor €55 per nacht. Reserveren doe je hier. 

Verder nog een leuke tip:

Het hotel ligt vlakbij het populaire Libanese restaurant Beiruti. Hier vind je voor ieder wat wils en schuif je al voor €20 per persoon je voeten onder tafel en geniet je van het tasting menu.

Luik

https://all.accor.com/B6D9

ibis Styles | Luik Centrum 

Een stad vol met geschiedenis, hidden gems en een overvloed aan gezellige kroegen in het zuidelijke deel van België is Luik. ibis Styles hotels staan bekend om hun themahotels, waarin het thema van ibis Styles Luik in het teken staat van stripverhalen. Zie jij jezelf al vertoeven in De Jommekes kamer? Of ben je toch eerder fan van Suske en Wiske? Laat het vooral weten in de opmerkingen tijdens je boeking en slaap in het avontuur van je favoriete stripfiguur. De kamers zijn al te boeken vanaf €55. Boeken doe je hier.

Blankenberge (West Vlaamse kust)

 

Mercure Hotel | Blankenberge Station 

Op nog geen 300 meter van het station van Blankenberge ligt een van de Mercure hotels. Wat deze vestiging zo bijzonder maakt is de prijs die je betaalt voor een toplocatie. Waarbij de gemiddelde prijs voor een overnachting in Blankenberge €125 per nacht kost, betaal je hier slechts gemiddeld €90. Het hotel is voorzien van alle luxe die je van een Mercure hotel kan verwachten en heeft zelfs zijn eigen rooftop zwembad – boeken doe je hier.

Tip: Wil je helemaal budgetvriendelijk reizen? Ga dan met de trein op vakantie. De 300 meter tussen het station en het hotel heb je zo overbrugd. 

Hasselt

YUP Hotel | Hasselt centrum 

Na Knokke is Hasselt momenteel de duurste stad op het vastgoedlijstje in België. Reden te meer om opzoek te gaan naar een budgetvriendelijke optie voor tijdens je bezoek aan deze prachtige stad. Het YUP Hotel is hiervoor de plaats bij uitstek. Naast een ligging pal in het centrum en recht tegenover heel wat culturele activiteiten en bezienswaardigheden zoals het Modemuseum en het Jenevermuseum, is het tevens de place to be voor een weekendje Limburg. Verder werd het hotel in 2019 volledig gerenoveerd en heeft het een erg moderne en jonge look and feel. De kamers beginnen al vanaf €69 – boeken doe je hier.

Tips en beeld via Typhoon Hospitality
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.