Toets "Enter" om naar de inhoud te gaan

Stiekem doen bij Bar Piquette…

Stiekem ja. Hebben we je aandacht? Mocht je nooit eerder van ‘Piquette’ hebben gehoord, da’s niet zo vreemd want het betreft hier zowaar een verboden drankje…

Stiekem

Franse wijnboeren zijn een stel stiekemerds. Alhoewel ze nu waarschijnlijk geprezen zouden worden voor het duurzame aspect van de ‘piquette’. De drank werd namelijk gemaakt van de restproductie van druiven en resulteerde in een licht alcoholisch én licht sprankelend wijnproduct. Perfect voor een picknick en dat is dan ook de sfeer die je bij Bar Piquette kunt verwachten.


Circulair

Volgens de oude, maar tevens huidige, wetgeving mag een product alleen wijn heten als het uit de sap van de druiven wordt gemaakt en niet van schillen, daarnaast mag volgens de regels alleen de boer en zijn familie de piquette drinken. “Er zit nog zoveel smaak in het restproduct na het persen. Het is zonde dat nog niet iedereen daarvan kan genieten,” aldus Tom Veugen van Chateau Amsterdam (34), die anders vorig jaar meer dan 7.500 kilo aan druivenschillen moest weggooien.

“Toen wij hoorde dat de ouderwetse regelgeving de belemmerende factor was in het lanceren van zo’n mooi circulair product hebben we tegen Tom gezegd dat we gewoon een bar moesten beginnen om te laten zien dat het wel kan” zei Joost Aartsen (31 jaar) mede-oprichter van Tosti Horeca.

Door de toevoeging van wat bronwater en een snufje suiker aan de most (druivenresidu)gaat het drankje opnieuw fermenteren. Hierdoor ontstaat Piquette d’Amsterdam, een heerlijk, laag alcoholisch zomerdrankje met een lichte bubbel en beetje spannende natuurwijn smaak. En gewoon gemaakt in Amsterdam Noord!

Piquette petitie

De zomerse pop-up bevindt zich pal achter de Kromhouthal en is sinds deze maand de hele zomer geopend van donderdag – zondag vanaf 12:00 en stopt wanneer de zon onder gaat. Daarna mag je altijd nog een paar flessen voor take-away meenemen natuurlijk!

Jij kunt als bezoeker van Piquette meebepalen of de drank bestaansrecht heeft. Ter plekke kun je een petitie tekenen voor het legaliseren van de verkoop van piquette. Tekenen 5000 mensen de petitie? Dan gaat het team door met de strijd om piquette legaal te maken in Europa!

 

Bar Piquette
Gedempt Hamerkanaal 231, terras Kromhouthal
Amsterdam

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.