Toets "Enter" om naar de inhoud te gaan

Evian introduceert circulaire waterfles: bottle made from bottles

Blijven hydrateren. Ook in de winter ja. Nu snappen we dat je wat huiverig bent voor plastic waterflessen met het hele plastic soup probleem maar er is goed nieuws vanaf het mineraalwater-front. Het iconische merk voor natuurlijk mineraalwater, evian®, heeft zich de afgelopen jaren even goed achter de oren gekrabd, een missie tot verduurzaming ingezet en mag zich sinds september 2020 als eerste de trotse eigenaar van een internationaal B-corp certificaat noemen.

Stabiele samenstelling

Het water van evian® is het resultaat van 15 jaar filtratie door een natuurlijk ecosysteem in het hart van de Franse Alpen; een uniek geologisch gebied in de wereld. Het water baant zich een weg door de rotsen en wordt zo verrijkt met karakteristieke mineralen. evian® zet zich al meer dan 25 jaar in om de natuur in de omgeving van de bron te beschermen en om de uitzonderlijke kwaliteit van evian® natuurlijk mineraalwater te bewaren. Met een unieke en stabiele minerale samenstelling, wordt het gebotteld zonder dat de oorspronkelijke samenstelling door menselijk ingrijpen wordt verstoord.

Omdat evian® alles aan de natuur te danken heeft, wordt er continu aan gewerkt om de levering te verduurzamen. Als wereldleider van verfrissend en verkwikkend natuurlijk mineraalwater ziet Danone Waters het als haar verantwoordelijkheid – met name nu gezondheid zo centraal staat – zo goed en zo veel mogelijk bij te blijven dragen aan meer balans tussen mens en natuur. En daarbij het belang te onderstrepen van voldoende water drinken, gevarieerd eten, voldoende (buiten) bewegen en genoeg slaap. Danone is in deze moeilijke tijden meer dan ooit toegewijd aan een duurzame toekomst.

Pionier in CO2 neutraal

Het eerder genoemde internationale B-corp certificaat wordt alleen toegekend aan bedrijven die voldoen aan de hoogste normen van sociale, ecologische en maatschappelijke duurzaamheid. Daarnaast is evian® door Carbon Trust® niet alleen gecertificeerd als CO2-neutraal, ook worden de evian® flessen van 33cl, 50cl en 75cl flessen vanaf nu gemaakt van 100% gerecycled polyester (rPET).

In april 2020 werd evian® globaal gecertificeerd als CO2-neutraal door Carbon Trust®, het resultaat van het verminderen van de broeikasgasuitstoot binnen de volledige productiecyclus. Om dit te kunnen bereiken heeft evian® niet alleen het ontwerp van haar flessen maar ook de verpakkingen herzien; waarbij het gewicht tot een minimum wordt beperkt en er steeds meer gebruik gemaakt wordt van rPET. Ook is de fabriek in Evian-les-Bains sinds 2017 CO2-neutraal.

Circulaire waterfles

De flessen van 33cl, 50cl en 75cl van evian® zijn sinds kort verkrijgbaar in 100% rPET. Dit betekent dat de flessen zijn gemaakt van gerecycled polyester (PET) waardoor geen nieuw plastic wordt ingezet; rPET.

“Vandaag de dag wordt bijna één op de twee flessen van Danone Waters gemaakt van gerecyclede flessen. Als producent van natuurlijk mineraalwater in flessen kunnen wij een echte impact hebben op het volume van plastic afval. Door van plastic een circulaire grondstof te maken, verminderen we drastisch het gebruik van ‘virgin’ plastic en dus van fossiele grondstoffen, waardoor we ook onze CO2-uitstoot kunnen verminderen. Het gerecycleerd plastic dat voor deze nieuwe flessen wordt gebruikt, is afkomstig van PET-flessen die ingezameld worden in Europa. Tegen 2025 zal het volledige gamma van evian® op de Benelux-markt gemaakt zijn van gerecycled plastic”, aldus Roeland Heitz – Country Manager Danone Waters Benelux.

evian® koos in eerste instantie voor een transitie naar 100% rPET voor de kleinere formaten (33cl, 50cl en 75cl), die vaak buitenshuis worden geconsumeerd. De grote formaten (1l en 1,5l), die sinds 2018 gemaakt worden van 50% rPET, zullen uiterlijk in 2025 overschakelen op 100% rPET.

Heb jij al een circulaire evian® fles in handen gehad?

Beeld: © evian®
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.