Toets "Enter" om naar de inhoud te gaan

Afternoon Tea bij Hotel Okura is elk seizoen een feest

Met de verscherpte Corona-maatregelen (wij kunnen het woord inmiddels ook niet meer horen…) is het helemaal geen slecht idee om te gaan Afternoon Tea-en. Vooral als je dit bij Hotel Okura doet. Elk seizoen verandert het menu en het is hoe dan ook een verfijnde en smaakvolle beleving.

Doe maar bubbels!

Wij hebben inmiddels een winter- en zomereditie (met zorgvuldig samengestelde Iced Teas) kunnen proeven. Je kunt kiezen voor een reguliere of ‘Royal’ Afternoon Tea. De laatste is met een glas champagne en zeg nou zelf, als je even optimaal wilt genieten moet je het zeker niet laten!

 

 

 

Nadat je smaakpapillen met de bubbels zijn opgewekt krijg je een amuse (met de zomer-editie was dit een mini pavlova van aardbei en rabarber). Daarna volgt een hartige gang van verschillende bites en vervolgens twee zoete gangen.

In verhouding krijg je meer zoet dan hartig dus houd daar even rekening mee als je niet per se een zoetekauw bent. Van de twee Afternoon Tea’s die wij proefden vond ik de zomer-editie het lekkerst (de chocolade-macadamia koekjes waren to die for!). Die kregen we geserveerd op het terras van het gerestylede Serre by Okura met een aangename temperatuur en een stralende zon.

Hartje Japan

Naar Japan afreizen is nog steeds een grote droom, dus wat ik weer leuk vond aan de winterse Afternoon Tea, is dat deze geserveerd werd door een Japanse dame in traditionele kledij. En ondanks dat de Iced Tea pairings erg geslaagd waren, geeft een warme thee misschien nét even wat meer het Japanse gevoel. Tijdens welk seizoen je ook gaat, doe jezelf een plezier want een middag escape naar Japan in Amsterdam kan iedereen nu wel even gebruiken.

Klik hier voor de eerstvolgende editie van Okura’s Afternoon Tea en reserveer je plek.

Hotel Okura
Ferdinand Bolstraat 333
Amsterdam

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.