Toets "Enter" om naar de inhoud te gaan

Op bezoek in de Achterhoek tijdens een weekend East Nomads

Ook al is dit weekend (laatste van september) de afsluiter van East Nomads, dat mag de pret niet drukken want ze komen terug! Op meerdere locaties is ons verteld. Wij gingen je alvast voor zodat je een idee krijgt wat je in 2021 zoal (en vast meer) kunt verwachten en in de startblokken staat om te boeken zodra het kan.

Aalten in de Achterhoek

De campsite van East Nomads ligt net iets buiten het dorp Aalten in een groene, agrarische omgeving. Normaal is dit stuk grond onderdeel van de Zwarte Cross. Tip: zorg dat je fietsen mee hebt of huurt, dan kun je lekker op pad in de omgeving. East Nomads werkt ook samen met een partij die 2CV’s verhuurt. Helaas was deze al ‘op stal’ want dat leek ons ook wel wat.
Minder dan 10 km verderop zit je al aan de Duitse grens en we hadden al een leuke lunchspot in de smiezen in Bocholt (Huckleberry’s) maar toch te lui om erheen te fietsen. Het werd uiteindelijk een theetuin. Daar zijn een aantal van in de omgeving en zelfs een paar wijngaarden. Maar die bewaren we voor een volgend bezoek.

Nomadentent, gezamenlijke BBQ en marshmallows roosteren

Slapen deden we in een nomadentent. Die is best ruim en knus ingericht met pallets onder de matrassen waar dan weer draadverlichting onder zit. Verder staat er een vintage stoel, bijzettafel en een kekke JBL Pulse waar je de door East Nomads samengestelde playlist kunt afspelen of je eigen Spotify muziek.

Buiten heb je een picknicktafel helemaal voor jezelf, twee strandstoelen en je eigen sanitair. Optioneel kun je een hot tub boeken en er zijn nog twee speciale onderkomens: de Hide Away (een soort tiny house), en de High Dining was voor de laatste weken omgebouwd tot een High Sleeping. Denk een beetje aan een boomhut.

‘s Avonds hoef je je op de campsite niet te vervelen. Er is een private cinema in de hippiebus, je kunt sjoelen, tafelvoetballen- en tennissen, boeken lenen uit de mini bieb of een spel uit de spellenkast. Of je nu liever rustig in je tent wilt chillen of juist wat meer reuring zoekt: niks moet, alles kan. Reuring is er in de vorm van een gezamenlijke bbq waar je met meerdere gasten van East Nomads aan kunt schuiven (even aanmelden bij de crew). De rib-eye die we van de bbq hadden was trouwens zó goed! Perfect gegaard en mals van de eerste tot laatste hap. Na afloop kun je nog gezellig bij het kampvuur zitten om marshmallows te roosteren (ook leuk met kids) en de crew verzorgt voor een beetje festival vibe een lichtshow.

Waar moet je als foodie heen in de omgeving?

East Nomads biedt verschillende culinaire arrangementen met bijvoorbeeld Ron Blaauw of de bbq helden van Smokey Goodness. Dat was helaas niet toen wij er waren, maar we deden een kleine research naar goede restaurants in de buurt van Aalten en kwamen uit bij De Smidse Culinair. Het blijkt een begrip in Aalten en de buurdorpen. Als foodie ben je ook hier onder de pannen. We genoten er op vrijdagavond van een heerlijk 5-gangen diner, bereid door chef en eigenaresse Nynke. Haar vriend Marcel is de gezellige gastheer en schonk ons buitengewoon goede wijnen, dus waren we maar wat blij op de fiets te zijn gekomen. Wat we zoal aten? Gegratineerde oester, carpaccio van runderlende en draadjesvlees, een stukje op de huid gebakken harder en kataifi van langoustine in beurre blanc saus, wilde eend met paddenstoelen, een stukje ganzenlever…bourgondisch meets culinair en een ding is zeker: je krijgt goede porties. Geen gepriegel maar aandacht voor ingrediënten en rijke smaken.

Verse kruidenthee en goddelijke aardbeien

Met mooi weer is een theetuin bezoeken een aanrader. Je kunt er high tea-en of gewoon een enkele kop thee met iets lekkers erbij nemen. Bij Theetuin Rensink dronken we een kruidenthee van citroen verveine uit eigen tuin, smulden van een stuk versgebakken appeltaart en ook van zalige aardbeien met slagroom. Ze maken hier zelf jam met fruit uit de regio en een soort pompoen-chutney die je er kunt kopen. Sowieso zijn aardbeien uit de streek daar bizar lekker. Bij het ontbijt op zondag kregen we ook een mega bak verse aardbeien die we hebben meegenomen (had een koeltas mee, tip van Flip) zodat we daar nog van konden nagenieten.

 

 

We kunnen niets anders dan concluderen dat een glamping zoals East Nomads een staycation bijzonder leuk maakt. Het smaakt naar meer voor volgend jaar!

Foto’s: ©The Daily Dutchy (header, De Smidse Culinair), The Digitalistas (theetuin)

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.