Dit wordt de zomer van het Glamperen

Wat te doen tijdens een festivalloze zomer? Niet alleen wij en al het festivalminnende publiek waren teleurgesteld, ook de evenementenbranche zat met de handen in het haar. Hoe konden zij nog met Corona-proof ideeën te komen om onze zomer enigszins te redden? Het antwoord: glamperen.

ID&T komt met kampeervakantie ‘Tijdloos’

Van zo’n grote partij als ID&T was het wachten waar ze mee kwamen. En als ze het anders doen, ook dan doen ze het goed. Vorig jaar waren we een weekje naar het Mandali Retreat Center, wat toevallig is opgezet door een paar ex-ID&t’ers. Dus ja, het is niet allemaal ‘party hard’ wat de klok slaat. Met Mysteryland, Awakenings, Defqon en de eenmalige terugkomst van Sensation van de 2020 agenda geschrapt heeft ID&T het over een andere boeg gegooid: muziek en mindfulness in de vorm van een glamping retreat. Tijdloos is de naam en het is de bedoeling dat dit ook volgend jaar -wanneer er hopelijk weer wel grote festivals kunnen plaatsvinden- een blijvertje is.

Wat en waar? Verwacht een inspirerende en mooi ingerichte omgeving aan het Ermerstrand in Emmen waarbij kunst, muziek en spiritualiteit samen komt. Of je met je gezin komt of met vrienden, alles is Corona-proof ingericht maar wel met ID&T’s motto in het achterhoofd: Celebrate Life.

Klik hier voor meer informatie over Tijdloos. Van 10 juli tot 17 augustus kun je terecht op het 20 hectare terrein voor een wonderlijke kampeervakantie.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Tijdloos (@wij_zijn_tijdloos) op

Wildeburg terrein wordt glamping ‘Kallumaan’

We keken er erg naar uit, onze zomerlievelings…een traantje werd weggepinkt, een diepe zucht geslaakt en nu maar wachten op volgend jaar. Het terrein was echter al gereserveerd en de crea Bea’s van Kultlab (de organisatie achter Wildeburg en Into the Woods) hadden nog schuren vol leuke decoratie. Zonde om daar niets mee te doen, dus wordt Netl, het terrein in Kraggenburg waar het festival normaal plaatsvindt, van 3 juli t/m 31 augustus omgetoverd tot familiecamping ‘Kallumaan‘.

Ondanks dat je er geen aangepaste versie van Wildeburg hoeft te verwachten biedt het veel personeel en partners van de event-organisator de kans om weer aan de slag te gaan en alsnog een glamping-beleving voor jong en oud neer te zetten, alles in het teken van ‘onthaasten’, vanwaar de naam. Kom relaxen in het tijdelijke dorp vol wilde natuur, strandjes en creativiteit. Slapen kan in een romantisch hutje, tipi of safaritent. Eigen camper of tent kan natuurlijk ook en die zet je neer vanaf €15 per nacht.

Meer informatie en boeken kan hier.

 

Campsolutions lanceert For-rest Glamp

Altijd al de Achterhoek willen ontdekken? Dan is dit je kans. Campsolutions is het bedrijf wat doorgaans onze binnenlandse meerdaagse festivals van de glampings voorziet en nu hebben ze zelf een glamping in het mooie Gelderland opgezet met de grappige naam: For-rest Glamp (klinkt als Forrest Gump inderdaad) en de pay-off  ‘rust, ruimte, roots en ritme’. Het fijne aan deze glamping is dat ie bedoeld is voor vakantiegangers zonder kinderen. In ieder geval tot 24 juli. De laatste week van juli en de eerste week van augustus is het wel open voor families onder de naam For-rest Family.

Het moet wel gezegd: de accommodaties zijn errug leuk! Bedstee, yurt, dreamer suite, tiny house…Uiteraard zijn de doorgewinterde zelfkampeerders ook welkom op de daarvoor bestemde Nomadenweide. Onze tip: boek er een well-nestje bij. Het wellnestje is voorzien van een overkapping met comfortabele ligstoelen, handdoeken en een badjas. Er is een geluidsbox aanwezig voor achtergrondmuziek. Een heerlijke barrel-sauna in combinatie met de supergave designer Dutchtub, praktisch in het bos. De ultieme belevenis om al je zintuigen te prikkelen! Inbegrepen is een fles prosecco of een kan vers sap, vers fruit en flesjes water. Je kunt je verblijf uitbreiden met een borrelplank, hapjes, belegde broodjes of wat warms en natuurlijk wat te drinken. Het nest is 4 uur lang alleen voor jou!

Lijkt het je wat? Meer informatie vind je hier.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door FOR-REST GLAMP (@for_rest_glamp) op

Wil je op surf-glamp camp? Laguna Beach it is!

Dit fonkelnieuwe family pop up surfdorp is ontstaan uit een spontane samenwerking tussen ondernemers uit de evenementen-, cultuur- en horecabranche. In minder dan een uur rijden van Amsterdam ga je in de Schoorlse duinen met je gezin een actieve zomervakantie bij Laguna Beach tegemoet. Vanaf de achterkant van het park loop je namelijk direct het 1800 hectare grote duingebied van Schoorl in en vanaf de andere kant sta je binnen 10 minuten lopen op het strand. De Camperduin lagune is een pareltje aan de Noordzee tussen Schoorl en Bergen.

Als ‘Laguna Beacher’ kun je gebruik maken van de faciliteiten van het  Laguna Beach paviljoen. Op het strand bevindt zich een basecamp waar je kunt douchen, omkleden en relaxen in lekkere ligstoelen. Tevens dient het paviljoen (en daaromheen) als uitvalsbasis voor het avondprogramma zoals sunset suppen, movienights, quiznights en spelletjes voor kinderen onder de 18 jaar. Er is een programma tjokvol activiteiten dus je zult je geen moment vervelen!

Klik hier voor meer informatie en boekingen. Surf’s up!

Gluren bij de zuiderburen: Green Fields

Maar goed dat onze Vlaamse buren de grenzen weer hebben geopend want daar valt ook veel leuks te beleven. Het beroemdste EDM festival ter wereld, Tomorrowland, vindt elk jaar plaats in België. Behalve deze zomer. Om een beetje Tomorrowland vibe tot je te nemen is daar ‘Green Fields by Durbuy & Dreamville’ in de Belgische Ardennen.

Green Fields biedt acht verschillende soorten accommodaties, zodat er voor ieder een plekje is om van weg te dromen. Laat je verwonderen door de pracht van de bosrijke en rustgevende omgeving, de sprookjesachtige aankleding of ga het avontuur tegemoet in Adventure Valley, een van Europa’s mooiste avonturenparken. En de Belgen zouden de Belgen niet zijn als er ook niet gedacht was aan culinaire versnaperingen. Zo sta je elke ochtend op met een ontbijt door chef Wouter Bru. Aan acts, muziek en entertainment zal het ook zeker niet ontbreken, al dan wel op Corona-proof wijze.

Durf jij al een magisch avontuur over de grens aan? Lees hier alle ins en outs over Green Fields in Durbuy.

Glampen voor de foodies!

Er was nog geen culinaire glampeer-vakantie in eigen land aan bod geweest maar ook deze dient zich aan in de vorm van de Spaarne Glamping.
Taste of Amsterdam, Latin Village en The Good Guyz hebben hun krachten gebundeld voor dit smakelijke tussenuitje.

Verblijven doe je in een ruime en luxe ingerichte tent. Eet iedere ochtend je ontbijt op bed en geniet iedere avond van een diner bereid door verschillende top chefs zoals Joris Bijdendijk, Ron Blaauw, Julius Jaspers en Alain Caron. Neem deel aan de activiteiten op de camping zoals sunset yoga of kies voor een meer actieve boot-camp sessie. Voor de kinderen is er een wekelijks programma samengesteld met activiteiten zoals een workshop pizza-bakken, een speurtocht in de natuur of cupcakes versieren. Dit alles is inbegrepen in de prijs van het verblijf!

Zijn je smaakpapillen al aangewakkerd? Klik hier voor meer info en de arrangementen.

Beeld: header Lucija Ros | Unsplash, overig beeld Andrea Davis, Sebastián Léon Prado en Ryan Everett | Unsplash
More from Karine Bloem

Lancôme Show

It’s always a bit difficult when you’ve had a preview of something...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.