Toets "Enter" om naar de inhoud te gaan

We gaan niet ‘uit eten’ maar ‘in eten’ bij deze restaurants

Laten we eerst even onze vriendin en voormalig contributor Sacha bedanken voor de term ‘in eten’, want dat omvat precies wat we door de tijdelijke sluiting van de horeca nog kunnen doen om onze geliefde horecazaken door deze periode heen te slepen en de quarantaine voor onszelf een beetje aangenamer te maken. Als je niet meer naar je favoriete restaurant kunt, dan haal je die nu zelf in huis.

Restaurantje spelen

Bijna elk goed restaurant in onze hoofdstad is inmiddels overgegaan op een At Home versie waarbij je -soms wel, soms niet- nog het een en ander thuis dient af te maken. Máár, dan heb je wel een restaurant-waardige maaltijd op tafel. In eerste instantie wilden we een beetje weg blijven van een dergelijke lijst omdat er al genoeg online staan, evenals reviews van de delivery of take-away maaltijden. Dus hebben we nu maar een selectie restaurants gemaakt met een ster of van sterren-niveau. We delen ook regelmatig de take-away en delivery opties van andere fijne horecazaken in onze Instagram stories.

RIJKS @ home

Chef Joris Bijdendijk heeft als een van de eersten doorgepakt met het @ home concept voor RIJKS. Inmiddels ook uitgebreid met een ontbijtmenu. Elke week staat er op Instagram een nieuw menu online en dat voor een schappelijke prijs. Zeker op dit niveau. Nu is er dan ook voor een breder publiek de kans om kennis te maken met de keuken van RIJKS.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door RIJKS®️ (@rijksrestaurant) op

Waar Joris in het begin zelf nog op pad ging als bezorgkoerier zijn ze wegens de grote vraag naar het thuismenu vrij snel over gegaan op Take Away only. Een fietstocht richting het Rijksmuseum is toch geen straf en dan ben je er even uit.
Om mensen buiten Amsterdam de mogelijkheid te bieden om een avond bij RIJKS in eten te gaan is er inmiddels ook RIJKS on Tour in het leven geroepen.

Thuis met Daalder

We steken niet onder stoelen of banken dat we héél blij worden van de kookkunsten van chef Dennis Huwaë, die niet alleen de scepter zwaait in de keuken van Daalder, maar ook bij Edel by Dennis. Ook Dennis kon niet anders dan toegeven aan zijn kookkriebels en helpt daarmee tevens de horecaleveranciers: ‘Wat nu gebeurt gaat niet alleen over chefs. Dit raakt leveranciers die met waanzinnige producten blijven zitten omdat er geen horeca is die spullen afneemt. Het raakt gasten die hun trouwdag of verjaardag niet kunnen vieren. Dan kan ik alleen maar mijn liefde voor eten en koken inzetten om daar wat aan te doen’, aldus Dennis.

Via de website thuismetdaalder.nl bestel je een 5-gangen menu voor €59 (ook in vega en vegan variant beschikbaar!) en haal je deze af op een locatie naar keuze: bij Daalder zelf of bij Edel.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Daalder (@rest_daalder) op

Lees hier onze eerdere reviews van Daalder en Edel by Dennis.

Felix | Flex

Eind januari opende Felix en dat was meteen een memorabel diner. Na amper een paar maanden te hebben warm gedraaid kwam Corona om de hoek kijken. Wat nu? Comes in Felix | FLEX!

Met FelixFLEX kunnen gasten genieten van een 3-gangenmenu waarvan de gerechten dusdanig voorbereid zijn door chef Floris van Straalen en zijn team, dat er alleen een paar minuten besteed hoeven te worden aan het afmaken van de gerechten. Het voor- en nagerecht hoeven alleen maar mooi gepresenteerd te worden op een bord. Het hoofdgerecht heeft een paar minuten de aandacht nodig. Toch wat hulp nodig? Floris heeft alles uitgelegd in de video’s die je bij de bestelling krijgt. Daarnaast worden ook de instructies uitgeschreven en meegegeven bij de bestelling.
Voeg daar nog wijnen aan toe die hoogstpersoonlijk zijn geselecteerd door de leukste sommelier Saskia Smeenk en je hebt helemaal een feest.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Restaurant Felix (@restaurantfelixamsterdam) op

Bovendien heeft Felix nog iets moois bedacht. Om dank te tonen aan alle superhelden die in de zorg werkzaam zijn. Juist daarom vinden ze het belangrijk om een actie in het leven te roepen, waar ze niet alleen hun gasten en het restaurant mee helpen, maar vooral ook een steentje bijdragen. Andere mensen een goed gevoel geven, of even (op afstand) in de watten leggen. Daarom mag elke tiende besteller van het FelixFLEX menu, iemand uit de zorg aandragen om een gratis FelixFLEX menu op te komen halen.

Lees hier onze review van Felix.

Bord’Eau à la Maison

Tot dusver hebben we alleen nog gegeten bij zusje Marie, de brasserie behorend tot Hotel de L’Europe. Bord’Eau staat dus al langere tijd op de lijst en wellicht is nu onze kans om de Michelin-ervaring eens in huis te halen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Bord’Eau (@restaurantbordeau) op

Executive chef Bas van Kranen en zijn team gaan wekelijks opzoek naar de meest verse producten uit de natuur in Amsterdam en omgeving. Deze producten dienen als basis voor de 4 snacks bij de borrel en 7 gerechten die samen zorgen voor een totale Bord’Eau ervaring bij jou thuis. Voor €35 p.p. heb je het wekelijks wisselende shared dining menu.
Je plaatst de bestelling tot elke donderdag 12:00 via de site van Bord’Eau. Betalen doe je vooraf en contactloos en vervolgens haal je je diner op bij de ingang van Freddy’s Bar. 

@MOSsfeer

Restaurant Mos hebben we mogen ervaren tijdens een lancering van The Fork (toen nog Iens). Wat hebben we toen zalig gegeten bij deze zaak met uitzicht over het IJ. Ook zij zijn nu tijdelijk over gegaan op Take Away. Bestellen kan men dagelijks tot 16.00 uur, afhalen op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag. Afhalen kan bij MOS op het IJdok 185. Ook makkelijk met de auto te bereiken! Parkeren kan namelijk voor de deur.
Uitzonderingen en dieetwensen kun je aangeven op het menu bij de checkout. Sommeliers Danilo en Tim staan te poppelen om bijpassende wijnen te adviseren.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door MOS Amsterdam (@mosamsterdam) op

Een 3-gangen menu heb je al voor €39 p.p. maar wil je helemaal All-in dan is er het 5-gangen menu inclusief een kaasbordje en twee flessen wijn (wit en rood) voor €156.

No Rules Take away

Nét toen de Corona-pleuris (hebben er even geen ander woord voor) uitbrak zouden we het nieuwe pizza-concept, No Rules (#nopizzeriapizza), van driesterrenchef Jacob Jan Boerma en Richard Way op het Marie Heinekenplein gaan ervaren. Natuurlijk een enorme teleurstelling voor zowel de eigenaren, chefs en iedereen die stond te popelen. In eerste instantie zouden ze ook niet aan tijdelijke bezorgmaaltijden doen, echter is er toch besloten om Take away menu’s te creëren. Het begon bij de chefs immers te kriebelen dus doken ze de keuken in en bedachten een heerlijk zomermenu. Je kunt nu kiezen tussen een 3- of 4-gangen menu (vegetarisch menu is ook beschikbaar) of Jacob Jan’s Signature dish (kreeft!!).

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Restaurant No Rules (@norulesamsterdam) op

Voer je keuzes in op de website. Afhalen kan tussen 16:00 en 18:00 op het Marie Heinekenplein 5-8.

Deze lijst wordt mogelijk nog aangevuld en ge-update.
Header beeld: ©Jay Wennington | Unsplash
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.