Toets "Enter" om naar de inhoud te gaan

De Food Feed: sangria en paëlla bij La Cerveceria, Mr. Meat kent zijn vleesch en Asian parel in Zuid Mr. Sam

Ennn weer terug van weggeweest, de Food Feed. 2020 had een beetje een slow start en we delen natuurlijk al heel veel op Instagram. Maar omdat het soms toch fijn is om wat overzicht te hebben, in deze Food Feed twee newbies en een zaak waar we nog niet waren geweest, maar nu een favoriet voor Asian food!

Sangria en paëlla bij La Cerveceria

Het horeca-imperium van de 3WO heeft zich inmiddels uitgestrekt naar mijn eigen West side. La Cerveceria zit echter in Oost aan het Beukenplein waar het voor deze horeca-ondernemers allemaal een beetje begon. Hiervoor zat namelijk Smokin’ Barrels, maar de burgers hebben plaats gemaakt voor ‘Cañas, tapas en paëlla’. Ook het interieur ging in de steigers met behulp van Studio Modijefsky. Wij gingen er op een zaterdag aan de tapas (brood met aïoli, chipirones, boquerones, scheermesjes a la plancha) en paëlla (de klassieke en die met arroz negro). Met een kan sangria erbij, of course. La Cerveceria is een leuke stek voor een casual date of avondje happen met vrienden. De sfeer is laid back, het eten ongecompliceerd en je kunt daarna door rollen naar elke andere dichtstbijzijnde kroeg in Oost want de locatie is natuurlijk top. Voor de vegetariërs zijn er voldoende groente tapas en een vegetarische paëlla. Het menu wisselt regelmatig en je kunt voor €28,50 p.p. een tapasmenu bestellen.

La Cerveceria
Beukenplein 22
Amsterdam

MR. MEAT kent zijn vleesch

Vegetariërs moeten deze even skippen, want hoewel er veel om vlees te doen is de laatste tijd, een echt goede steakhouse is nog bij veel mensen in trek. Nu zijn er veel zaken die menen een steakhouse te zijn, maar je moet goed het kaf van het koren scheiden. Helpen we je graag even bij, want MR. MEAT kent zijn vleesch.
In het oude kluisgebouw aan de altijd bruisende Haarlemmerstraat staat je een zinderende mix van verfijnde gerechten en stoere cuts te wachten, die je eigenhandig kunt kiezen uit de vleescounter. Onder de bezielende leiding van slager-turned-chef Huseyin Tanribuyurdu vindt niet alleen achter de grills een waar (smaak)spektakel plaats, maar ook aan tafel waar een deel van de gerechten voor de ogen van de gast wordt bereid en met het nodige élan in stukken gesneden. Pure smaken en traditionele bereidingswijzen staan centraal, maar ook de Turkse roots van de chef zijn terug te proeven.
Wij hebben alvast voor je voorgeproefd en dit is vlees zoals je het wilt eten: boterzacht en smaakvol. Sla ook het nagerecht niet over. Katmer is knapperig filodeeg met pistache en ijs. Ja het is zoet, maar goddelijk.

MR. MEAT
Haarlemmerstraat 118
Amsterdam

Asian parel in Zuid, Mr. Sam

Twee restaurants waarvan de naam begint met Mister in deze Food Feed? Stom toeval en twee totaal verschillende zaken. Mr. Sam is niet zo nieuw als de andere in dit artikel vermelde zaken. Al drie jaar bevindt Mr. Sam Asian Bistro, zoals het voluit heet, zich op de hoek van de Amstelveenseweg, nabij het Olympisch Stadion. Menig maal voorbij gefietst maar voor mij niet om de hoek. De laatste tijd hoorde ik zoveel goede verhalen dat toen de uitnodiging voor een proefdiner en petit comité georganiseerd door Mister Cocktail en Janine Kho van Leading Asians in de mailbox landde, ik geen twee keer hoefde na te denken.


Bij Mr. Sam maak je een reis door al het lekkers wat de Aziatische keuken te bieden heeft: van Indonesië tot Japan, je smaakpapillen maken een heuse ‘Tour of Asia’. We kregen klassiekers van de kaart en wat nieuwe gerechten te proeven, evenals een paar mooie cocktails. Sashimi van zalm, tonijntartaar op ijs, heerlijke sushi rolls (met truffel en foie gras!), Yakitori, Miso gamba’s, Thaise zeebaars curry, Ribeye steak met Japanse chimichurri en een drietal desserts.
Een sfeervol ingerichte zaak, vriendelijk en gepassioneerd personeel en Asian fine dining. Dat zijn ingrediënten om voor terug te komen, toch? Reserveren doe je hier.

Mr. Sam Asian Bistro
Amstelveenseweg 344
Amsterdam

Beeld: studio chevalier (La Cerveceria), Mr Meat en The Digitalistas (Mr. Sam Asian Bistro)

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.