Toets "Enter" om naar de inhoud te gaan

Recept: Lekker Fred’s pasta met gevulde inktvissies en een beetje Digi flava

Koken met humor. Dat zijn nou dé ideale ingrediënten. Als je de kookvideo’s van Freddy Tratlehner aka Vjèze Fur volgt op Instagram dan weet je precies wat we bedoelen. Zijn kookboek ‘Lekker Fred’ heeft het dan ook niet voor niets tot de bestseller-lijst geschopt! Al is Fred wel écht serieus als het op koken en eten aankomt.

Lekker, Fred

Pasta is een lievelings van Fred, dus gaf hij een kookworkshop met Grand’Italia Sugocasa en mochten wij gezellig koken met Fred. Die en passant nog even de helft van onze perfecte al dente linguine jatte (lekker, Fred) maar dat is hem vergeven. Want wij hebben z’n recept een beetje aangepast, dus staan we quitte.

© Presstigieux

Net als een huisgemaakte saus

Even over Sugocasa trouwens. Er bestaat een misverstand dat kant-en-klare pastasaus teveel bewerkt zou zijn, terwijl dat bij deze saus van Grand’Italia zeker niet het geval is. De verse tomaten in Sugocasa worden binnen 48 uur na de oogst tot saus verwerkt. Behalve ui, citroensap en een snufje zout, wordt er niets anders toegevoegd. Een fles met 100% natuurlijke ingrediënten en zonder kunstmatige smaakstoffen en conserveermiddelen. Wat je er verder nog aan toevoegt bepaal je dus helemaal zelf!

Het recept van Fred (en een beetje Digi flava): pasta met gevulde inktvissies

Ingrediënten

 • kleine pijlstaartinktvisjes
 • kappertjes
 • verse kruiden: oregano, basilicum, peterselie
 • zwarte olijven
 • rode en gele puntpaprika
 • panko
 • paneermeel
 • parmezaanse kaas
 • extra vergine olijfolie
 • ui
 • knoflook
 • chipotle pepers
 • ansjovis uit blik
 • 1 aubergine
 • 1 courgette
 • Sugocasa
 • Grand’Italia linguini
 • zout en peper

Spoel de inktvissies af, haal alle gorigheid eruit, ook het “plastic”. Pas goed op dat je em heel laat. Hak de tentakels fijn en zet apart.

Voor de Digi flava vulling: pak een keukenmasjien en hak daarin een paar olijven, een paar knoflookies, ui, de paprika en de verse kruiden fijn met een paar druppies olijfolie. Gooi alles in een kom samen met een paar van de kappertjes. Doe een kleine eetlepel paneermeel erbij, en half theelepeltje fijngehakt chipotle, en een half losgeklopt ei. Doe maar lekker mengen met je handjes.

Stop het mengsel in de inktvissies maar maak ze niet te vol.

Maak ze aan de onderkant dicht met een satéprikkertje.

Bak ze op medium tot laag vuur. Gooi de tentakeltjes erbij tot ze crunchy zijn.

Snijd de aubergine in de lengte in plakken. Haal ze door de panko en frituur ze in een laag olie.

Pak ondertussen je Sugocasa erbij en maak deze helemaal alla jou! (ons recept is een knoflookteen en een ui fijn snijden en aanfruiten in de pan. Snijd de courgette in blokjes en gooi deze erbij. Als de courgette zachter wordt voeg je de Sugocasa toe. Kook de pasta volgens de verpakking.

Als alles klaar is schep je alles op een bord! Eet smakelijk!

Beeld © Presstigieux & The Digitalistas
0
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.