Toets "Enter" om naar de inhoud te gaan

Voor lellebellen en geinponems: bij Amsterdam’s nieuwste tapperij vier je De Eeuwige Jeugd

Het behoeft geen uitleg dat wij pleiters zijn van De Eeuwige Jeugd. Leeftijd is maar een getal, je bent zo oud als je je voelt…Is het een cliché? Nee, vinden wij niet. En daar zijn ze het bij Tapperij De Eeuwige Jeugd (what’s in a name hehe), roerend mee eens:

‘’We stoppen niet met spelen omdat we ouder worden, we worden oud omdat we stoppen met spelen. Want dat je ouder wordt is een gegeven. Hoe jong je blijft, dat is een keuze. We maken geen toverdrank waar je weer jong van wordt of grootse krachten van krijgt. Dat heb je allemaal ook niet nodig want je bent al een superheld. Maar zelfs Batman heeft soms een sidekick nodig.’’

De Gluiperd en de Lellebel

Want kijk, genoeg kroegen in Amsterdam. Veel leuke ook. Toch is het vaak een beetje van hetzelfde. Bij deze nieuwe , 477 m2 ruime toko loop je gewoon binnen in een soort huiskamer. En even los van het genderneutrale gelul; hier hebben de Lellebel en de Gluiperd hun eigen ruimte. Soms wil je gewoon even met je eigen crew zijn, ja toch? Wat niet tegenhoudt dat iedereen lekker mingelt want het is bij wijze van grap. De (hit the unicorn!) dartborden hangen daarom bij de Lellebel de trap op en de ballenbak met photo booth staat bij de Gluiperd, dus je moét wel elkaars territorium bewandelen.

Biertjúh?!

Nu hebben de biertjes van Brouwerij De Eeuwige Jeugd al de leukste Amsterdamse benamingen (waaronder Lellebel en Gluiperd) en daar is weer een leukerd bij gekomen: de Geinponem! De grappenmaker onder de biertjes. Lekker licht en een tikje fruitig. Zo lusten we bier wel. Wat Geinponem bijzonder maakt is dat ie geïnfuseerd is met Bulleit Bourbon. Om Geinponem te maken is gekozen voor een lager bier, omdat dit de beste combinatie is met Bulleit Bourbon. Het is makkelijk te drinken, met een frisse citroensmaak en vanille- en houttonen.

Voor de lekkere trek

De Eeuwige Jeugd is een toevluchtsoord voor alle pleziermakers die zich jong willen voelen. De nieuwe bar is een cocktailbar, spelletjescafé, karaokebar, proeflokaal en snackbar in één. Wat er dan te snacken is? Poutine! Pou-watte?? Deze loaded fries zijn afkomstig uit de Canadese provincie Quebec en staan in een Amsterdamse variant van biologische frieten met verschillende toppings hier op het menu. Met o.a. pulled chicken, pulled pork én pulled jackfruit voor de vegans.

Het is goed toeven daar in de tapperij en voor ons een reden om weer eens wat vaker richting Oost te gaan.

Tapperij De Eeuwige Jeugd
Linnaeusstraat 37A
Amsterdam

Beeld: © De Eeuwige Jeugd, Rachel Ecclestone (Bulleit)
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.