Toets "Enter" om naar de inhoud te gaan

Move to the Music: ADE Special

Is het al oktober? Yes. En dat betekent ook: Amsterdam Dance Event! Daarom deze maand een iets andere Move to the Music, namelijk een ADE special. Vooral waar wij ons oog op hebben laten vallen.

Je weet dat je nooit lang hoeft te treuren na afloop van het festivalseizoen want voor je het weet klopt ADE alweer aan de deur. Over een krappe 10 dagen mogen we ons weer storten in het feestgedruis, dus what’s on?

De Marktkantine

Laten we weer even beginnen bij onze nachtelijke huiskamer.

16/10 Pan-Pot presents SECOND STATE

Het illustere Berlijnse DJ duo waar ik na Straf_Werk nog even los op ging vond het zelf toen heel gezellig zo blijkt, want ze trappen het ADE programma van De Marktkantine af met een allnighter. SECOND STATE is niet alleen hun eigen creatieve playground om nieuwe muziek uit te brengen maar tevens een familie van gelijkgestemde artiesten die ze om zich heen hebben verzameld om de wereld mee rond te reizen en de Second State visie te verspreiden.

Van 23:00 tot 6:00
Er zijn hier nog final release tickets verkrijgbaar.

17/10 Olivier Weiter b2b Miss Melera 10 hrs

We hopen maar dat je de hele week vrij hebt genomen want dit feest gaat door tot het ochtendgloren! Ons lievelings dj-koppel gaat de boel laten rocken en dat wil je meemaken. Ze trekken even 10 uur door achter de draaitafels. Scheelt weer dat je vrienden niet op de stoep hoeven te staan voor de after want die is dan mooi inbegrepen. Bedenk maar wel alvast waar je daarna gaat ontbijten.

Van 22:00 tot 8:00
Scoor nou maar snel je ticket(s) want je weekend begint hier.

20/10 Damian Lazarus all night | Sunday ADE Closing

Ben je liefhebber van de Wild as the Moon feesten van The Gardens of Babylon? Dan zie we je op zondag graag bij de ADE closing van De Marktkantine waar de ‘wizzard’, Damian Lazarus zijn magische klanken tot zonsopgang laat horen.

Van 23:00 tot 6:00
Tover dat ticket binnen en sluit je aan.

Er staat nog meer ADE vertier op de agenda bij De Marktkantine: op vrijdag Filth on Acid met Reinier Zonneveld (van 0:00 tot 12:00 en uitverkocht) en op zaterdag KOMPAKT met Gui Boratto, Pachanga Boys, Michael Mayer, Weval, Axel Boman en Nicky Elisabeth (van 23:00 tot 6:00 en final tickets zijn nog verkrijgbaar).

Heb je het weekend na ADE nog puf? Bikkel! Dan hebben we  nog deze twee fiësta’s voor je:

25/10 Benny Rodrigues b2b Michel de Hey

Het olijke duo ziet je graag een pirouetje maken. Tickets vind je hier.

26/10 Mad Masquerade Halloween Party

Voor het geval het je ontgaan was, eind oktober is het griezelen geblazen! Halloween madness vindt ook haar weg naar De Marktkantine dus trek dat skelettenpak (of andere angstaanjagende tenue) maar uit de kast, scoor die tickets en roep heel hard BOE! tegen o.a. David Vunk en Pablo Discobar Soundsystem.

En verder op onze ADE radar…

16/10 Brain Hacking Breakfast @ Spaces

Muziek activeert onderdelen in je hersenen die je gelukkiger, slimmer en productiever maken. Maar het functioneren van de hersenen kan ook beïnvloed worden door wat we eten. Deze ontbijtsessie geeft je een voorproefje in je eigen hersenen. Orthomoleculair therapeut Wout van Helden vertelt meer over de functionaliteit van onze hersenen, neurotransmitters en de impact op je prestaties en gedrag. Not your average breakfast dus.

Bemachtig hier je ticket voor een ‘brainy breakfast’. Locatie: Spaces Vijzelstraat. Van 9:00 tot 11:00.

Spaces is tijdens ADE de co-working partner voor de ADE pashouders, delegaties en andere geïnteresseerden en organiseert tevens een aantal events. Klik hier voor meer informatie.

16/10 Desperados Epic ADE party (locatie nog onbekend)

Het tequila flavoured biermerk is de main partner van het Amsterdam Dance Festival en biedt jou de kans om een door jou bedachte epic party mee te maken! Hoe? Op social media en andere kanalen worden de afgelopen weken, aftellend tot ADE , ideeën gedeeld voor hoe de muziek- en feestbeleving tijdens ADE nóg beter ervaren kan worden. Het beste idee wordt tijdens een officieel ADE-feest geproduceerd en vindt plaats op woensdag 16 oktober, de openingsavond van Amsterdam Dance Event.
Deel nog snel jouw ideeën en inspiratie voor dit unieke ADE-feest via www.desperados.com/ADE

In steden als Berlijn, Barcelona en Londen was het al een daverend succes, getuige onderstaande video:

Die leukerds van Desperados hebben verspreid door de stad ook nog eens 20 ADE Day & Night passen verstopt. Geef je op via de site en ontvang hints per sms.

16/10 Rijksmuseum RAW Rave

G-Star RAW heeft ook iets te vieren. Namelijk dat het ‘Dutch denim label’ 30 jaar bestaat! Na Underworld (waren we bij!) en Maceo Plex heeft het merk de tunnel onder het Rijksmuseum geconfisqueerd. Een kaartje is niet zomaar te bemachtigen want je moet worden ingeloot via de raffle. Als je een van de gelukkigen bent kun je met 3 vrienden genieten van een eclectische mix van techno punk door het Berlijnse Boys Noize, rauwe rock van De Staat en TITIA’s mélange van rave, breakbeat, acid en electro tijdens de RAW Rave.

17/10 Innervisions Amsterdam x Loveland: RY X @ Theater Amsterdam | DJ Âme & Dixon b2b @ Warehouse Houthavens

Naar concerten gaan we niet zo heel vaak maar voor RY X maken we meestal een uitzondering. We zagen hem al optreden in Tivoli Vredenburg, Carré en Paradiso. Met zijn melodieuze sounds en dromerige stem verovert hij telkens weer ons hart (ja we hebben een crush op de man…). Tijdens ADE staat de singer/songwriter in Theater Amsterdam met een audiovisuele show en dans performance door Nina Kurtela en een live set van Frank Wiedermann (aka Âme).
De laatste is samen met Steffen Berkhahn (aka) Dixon oprichter van label Innervisions en zij zullen bijgestaan door Marcus Worgull en Trikk hun opwachting maken in de Warehouse Houthavens om het publiek de hele nacht onder te dompelen in de Innervisions sound.

Combi tickets zijn uitverkocht, maar je kunt nog losse tickets voor beide events kopen.

20/10 ADE The Hangover | Noorderlicht

Heb je jouw hele ADE schema overleefd? Of knal je ‘m na zaterdagnacht nog even door? Dan zien we je vast bij ADE The Hangover. Het gratis event brengt ons immers Kabouter Karaoke, Radio de Koperen Hond en veel live bands en dj’s waaronder Samuel Deep, Tom Trago, David Vunk, Joost van Bellen en Pablo Discobar Soundsystem. Meer info vind je hier.

______________________________________________

Omdat we maar zoveel kunnen doen in een week (er moet ook gewerkt worden mensen) hier nog een lijstje ‘konden-we-hier-ook-nog-maar-naartoe:

•Carl Cox | Awakenings
•Festifest invites Wilde Renate
•Straf_Werk x Kölsch present IPSO
•Audio Obscura @ Muziekgebouw aan het IJ
•Into the Woods ADE
•Circoloco x Loveland
•Elrow goes ADE
En, en, en…we zijn ondertussen weer de draad kwijt want er is TE VEEL.

Het meer dan uitgebreide programma vind je op de website van ADE. Wij hebben hier enkel gedeeld what tickles our fancy. Nu jij!

Foto (header) © Desperados
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.