Toets "Enter" om naar de inhoud te gaan

Zet deze leuke en betaalbare designhotels maar vast op je lijstje

In Wenen sliepen we twee nachten in het Ruby Marie hotel. En naast Marie heb je ook Lissi, Sofie, Lilly (München), Coco, Leni, Luna (Düsseldorf) en Lotti (Hamburg). Vooralsnog in Oostenrijk en Duitsland maar het kan vast niet lang meer duren voor er meer volgen. Deze designhotels zijn namelijk leuk! Maar vooral ook betaalbaar.

Lean Luxury

Bij Ruby Hotels noemen ze het ‘Lean Luxury’ en omschrijven ze als volgt: “Ontspannen en comfortabel in plaats van formeel. Inspirerende mensen in plaats van mooie gevels. Karakter en ziel in plaats van strak en gepolijst. Geen dure prestigeadressen, maar plekken waar het authentieke hart van de stad klopt.”

De uitleg over de filosofie van Ruby is nog wat langer maar dit vangt wel de essentie van waar het bij Ruby hotels om draait.

Sfeer en inrichting

Qua sfeer en inrichting is het net als bij een boutique/designhotel en er is gekeken naar het hoognodige. Geen enorme kamers maar wel een ruim bed met fluffy kussens en dekbed, een knappe Marshall speaker, een regendouche, wastafel met grote lichtspiegel een fauteuil en een kast om je spullen in te hangen. Er is ook geen hotelrestaurant maar wel een bar die het epicentrum van het hotel vormt (het ontbijt wordt overigens goed verzorgd in buffetvorm), inchecken doe je zelf op een tablet in de bar/lobby/lounge/hotelshop. Er loopt wel genoeg personeel rond mocht je een dringende vraag hebben. De inrichting heeft een knusse, vintage look & feel.

Verder verschilt het een beetje per vestiging wat de overige features zijn. Ruby Marie heeft bijvoorbeeld een waanzinnig dakterras waar je bij mooi weer erg blij van wordt. Lekker met je cappuccino en een krantje erbij met de zon op je bol. Wij tekenen er voor.

Wil jij ook graag slapen bij Ruby Marie? Hier kun je boeken. Voor de overige hotels, klik op de naam voor de boekingslink.

 

Beeld: © The Digitalistas. We mochten op uitnodiging van Ruby Hotels bij Ruby Marie overnachten.
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.