Toets "Enter" om naar de inhoud te gaan

Zonneschijn of een regenbui; bezoekers van het Groningse Terrassen Festival genieten sowieso wel

Twee weken geleden werd het uitgesteld, vanwege de slechte weersvoorspellingen. Uiteraard werd het Noorden toen gezegend met heerlijke temperaturen. De weersomstandigheden deze week zijn iets minder florissant, maar dat weerhoudt de bezoeker er niet van om het Groningse Terrassen Festival te bezoeken.

De eerste editie van het vijfdaagse festival vindt plaats in het Stadspark en is georganiseerd door 4 PM Entertainment. Het Stadspark is de ideale omgeving voor een soortgelijk festival. Vlakbij de ingang van het park, een bocht naar rechts, leidt je naar een charmante open plek dat is omgeven met groene bebossing. Vandaag, vrijdag, is het heerlijk weer en wanneer ik rond een uur of 15.30 het festivalterrein betreedt, zijn er al aardig wat mensen die nieuwsgierig rondlopen om het diverse aanbod van eten en drinken te bekijken.

Muziek en food!

Zwoele tonen klinken uit de diverse boxen en mijn voeten brengen mij uiteindelijk naar de bron van het zomerse geluid. Met mij genieten meer mensen van het optreden van Leonie Bos. Vooral haar versie van What’s Up van 4 Non Blondes kan rekenen op veel bijval. Ik besluit even een rondje te doen om het aanbod van de aanwezige Groningse foodtrucks te bekijken. He is zeer divers, allen met hun eigen specialiteit. Van een Groningse gehaktbal tot Babi Ketjap en Napolitaanse pizza. Uiteraard zijn er ook smakelijke vegetarische opties. Bij binnenkomst had ik de foodtruck met een lijst aan kleurrijke drankjes al gezien, dus ik besluit om mijzelf te trakteren op een mango-ananas smoothie van We Love Cocos. Daarbij kies ik ook voor een smakelijke Quesadilla Pollo van Blokes.

Entertainment

Na heerlijk te hebben gegeten en te hebben gerelaxt, kijk ik even binnen bij de goochelshow voor kinderen. Dit ziet er allemaal net zo zoet uit als de roze suikerspinnen die ik onderweg tegenkwam. Het is erg leuk om de kinderen onder de indruk te zien wanneer de goochelaar snoep te voorschijn tovert. Blijkbaar is een van de moeders ietsje te luid, want haar dochtertje draait zich om en doet de wijsvinger voor haar mond: ssst! Voor kinderen is er ook genoeg te beleven, met onder andere: een draaimolen, springkussen, suikerspin eten en natuurlijk steekijs! Voor jong en oud is er zelfs ook nog een sjoelbak te vinden.

Genieten

Naarmate de dag vordert, vinden steeds meer mensen Het Groningse Terrassen Festival. De (mobiele) tapper van Heineken tapt er op los, de liters sangria vloeien en ik geniet van een Babi Ketjap van het Javaans Eetcafé Groningen met een frisse Bitter Lemon cocktail van Fïnley. Naar mijn mening is het Groningse Terrassen Festival een succes en bij volgende editie ben ik zeker weer van de partij. Hopelijk is het dan alle dagen mooi weer.

Toegang tot het festival is gratis; je betaalt echter wel €3,95 voor een glas. Dat kun je dus beschouwen als de entreeprijs.

Het Groningse Terrassen Festival: 12 t/m 16 juni 2019 in Stadspark Groningen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.